Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Υποβολή προτάσεων...UPDATE..


Με αφορμή τις ετοιμασίες του νομοσχεδίου για ίδρυση Αρχηγείου Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Υπουργό κ. Παπουτσή , επαναφέρουμε μια παλιά  ανάρτηση με αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις Συναδέλφων στα σχόλια ,όταν γινόταν η διαβούλευση για τα σώματα ασφαλείας επί του κ. Χρυσοχοϊδη.

Υ.Γ. Πού χάθηκες αγαπητέ Συνάδελφε Σπύρο Γιάπρε με τις προτάσεις σου???



Σας υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια της διαβούλευσης για τα σώματα ασφαλείας στο site του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συνεχίζεται η υποβολή προτάσεων για τις αλλαγές που θα θέλατε να δείτε στο Λ.Σ.
Μετά απο email που λάβαμε αποφασίσαμε για όσους διστάζουν να πάρουν μέρος στην παραπάνω διαδικασία ,να κάνουμε μία ανάρτηση στην οποία θα συγκεντρώσουμε όλες τις προτάσεις σας για τις αλλαγές που θα θέλατε να δείτε στο Σώμα ,τις οποίες θα τις αποστείλουμε ως προσωπικές μας προτάσεις στην διαβούλευση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Επιγραμματικά θα προτείνουμε...:



-Δημιουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος και πλήρης απεμπλοκή της εκπαίδευσης απο το Πολεμικό Ναυτικό.

-Επαναφορά του συστήματος των μορίων στις προσλήψεις.



-Φοίτηση διετούς διάρκειας και αποφοίτηση όλων ως ανακριτικοί υπάλληλοι.


-Αύξηση ορίου ηλικίας εισαγωγής υποψήφιων σε 30-32 έτη.

-Οι πολίτες να μπορούν να πάρουν μέρος μόνο στους διαγωνισμούς Λιμενοφυλάκων.Να δίνεται προτεραιότητα σε απόφοιτους νομικής , οικονομικών , ΑΕΝ , πληροφορικής , ναυπηγικής,ιατρικής ,ειδικές δυνάμεις στρατού,βατραχάνθρωποι κτλ και εν τέλει σε ειδικότητες με αντικείμενο σχετικό με τις Υπηρεσίες και τις Διευθύνσεις του Λιμενικού Σώματος.



-Να βγαίνει προκήρυξη πρόσληψης για κάλυψη συγκεκριμένων κενών οργανικών θέσεων και συγκεκριμένων ειδικοτήτων με εντοπιότητα Π.χ. να προκηρύσσονται για τον νομό Πειραιά 40 θέσεις για γραμματειακή υποστήριξη,30 θέσεις για πληρώματα πλωτών,50 θέσεις για εξωτερική υπηρεσία.Για τον νομό Δωδεκανήσου 20 θέσεις για γραμματειακή υποστήριξη 50 θέσεις για πληρώματα πλωτών και 40 θέσεις για εξωτερική υπηρεσία κ.τ.λ. με υποχρεωτικό και αμετάκλητο χρόνο παραμονής κατά περίπτωση ,ανάλογα με την κατηγορία της υπηρεσίας.


-Δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμό Υπαξιωματικών να έχουν μόνο όσοι Λιμενοφύλακες έχουν 4 χρόνια υπηρεσίας απο τα οποία τα δύο να είναι σε κενές οργανικές θέσεις υπηρεσιών της Α΄, Β΄ή Γ΄ κατηγορίας.Δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμό Αξιωματικών να έχουν όσοι έχουν 3 χρόνια υπηρεσίας ως Υπαξιωματικοί . Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα της πρόωρης σύνταξης των Αξιωματικών στα 48 και 50 έτη χωρίς να πειραχθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.


-Όσοι κατατάχθηκαν με χρήση κάποιου πτυχίου για την κάλυψη θέσεων συγκεκριμένης ειδικότητας (γραμματειακή υποστήριξη, πλήρωμα πλωτών,εξωτερική υπηρεσία,τεχνικοί κ.τ.λ.)να απαγορεύεται να μετατεθούν σε Υπηρεσία άσχετη με την ειδικότητα τους μέχρι το 40ο έτος της ηλικίας τους εκτός και μόνο εάν προκύψει πρόβλημα υγείας.

-Πρόβλεψη για τους υπαλλήλους γραφείου όπως συμβαίνει στην ΕΛ.ΑΣ.


-Αυστηρή εφαρμογή του Π.Δ. μεταθέσεων.


-Ανάρτηση των μορίων κάθε χρόνο.



-Κατάργηση του αμετάθετου των συνδικαλιστών.Αντί του αμετάθετου να επιδοτηθούν με 50 μόρια.Είναι άδικο και αντιδεοντολογικό να υπάρχουν συνάδελφοι που τοποθετήθηκαν κατευθείαν απο την Σχολή τους ,στον τόπο επιλογής τους και να έχουν το αμετάθετο λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.Κάνουν κακό στον συνδικαλισμό!


-Κατάργηση του Σ.Π.Κ. και ψήφιση ενιαίου ποινικού και πειθαρχικού κώδικα για όλα τα σώματα ασφαλείας.

-Καθιέρωση επιδόματος σκαφών στα νησιά με πρόβλημα λαθρομετανάστευσης.Δεν μπορεί τα πληρώματα των σκαφών στα νησιά μας ,με ένα πλήρωμα και έναν κυβερνήτη, να είναι σε 24ωρη επιφυλακή με το κινητό προέκταση του αυτιού τους χωρίς ρεπό και να αμοίβονται το ίδιο με τους "τυχερούς"συναδέλφους τους.Πρέπει να δωθούν κίνητρα στα πληρώματα των πλωτών στα μάχιμα σκάφη(δεν είναι όλα τα πλωτά μάχιμα) και να πάψει επιτέλους να την "πληρώνουν" όσοι δεν έχουν "μέσο" και "βύσμα".

-Επιδότηση ενοικίου για όσους δεν υπηρετούν στον τόπο επιλογής τους.

-Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στις περιοχές που ισχύει για τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα.

-Αύξηση του βασικού μισθού και των επιδομάτων ,νυκτερινής εργασίας και εργασίας πέραν του πενθημέρου .Δεν είναι δυνατόν να εργαζόμαστε Σαββατοκύριακα ,νύκτες,γιορτές και αργίες και να αμοιβόμαστε το ίδιο ή και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και λιγότερο από υπαλλήλους του Δημοσίου που δουλεύουν Δευτέρα με Παρασκευή 08.00-15.00. Επέκταση επιδόματος της εργασίας πέραν του πενθημέρου για όλες τις επίσημες αργίες του Δημοσίου.Δηλαδή όσοι δουλεύουν τις αργίες των Χριστουγέννων ,Πάσχα και όλες τις άλλες επίσημες αργίες να αμοίβονται και για τις βάρδιες αυτές ,πέραν του ορίου των 52 πενθημέρων ετησίως που ισχύει σήμερα.

-Πλήρης φοροαπαλλαγή των εξόδων ένδυσης και υπόδησης τα οποία δεν είναι καθόλου αμελητέα.


-Εφαρμογή του ωραρίου εργασίας και χορήγησης ρεπό και σε περίπτωση καταστρατήγησης τους ,λόγω υπηρεσιακών αναγκών ,να γίνεται καταβολή υπερωριών όπως γίνεται στον Δημόσιο τομέα.


-Χορήγηση ατομικού οπλισμού και εξοπλισμού σε όλους τους ψυχικά υγιείς που το επιθυμούν χωρίς να είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των προϊσταμένων και θέσπιση υποχρεωτικών βολών και μαθημάτων αυτοάμυνας στο προσωπικό που οπλοφορεί.

-Καθιέρωση της μπλέ στολής ή κάποιας άλλης αντίστοιχης των Ακτοφυλακών Ευρωπαϊκών χωρών ως υπηρεσιακής και διατήρηση ή δημιουργία μίας επίσημης μόνο για τις επίσημες τελετές και γιορτές.

-Δυνατότητα επισκευής των υπηρεσιακών οχημάτων σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία και όχι μόνo στις επίσημες αντιπροσωπείες για μείωση του κόστους συντήρησης.

-Απλούστευση διαδικασίας ανεφοδιασμού με καύσιμα με την έκδοση ενός απλού τιμολογίου απο το ιδιωτικό πρατήριο καυσίμων και την μηνιαία αποστολή του στην ΔΟΥ στο τμήμα καυσίμων.


-Καλύτερη προβολή του έργου του Σώματος.


-Καταβολή του 100% των οδοιπορικών στις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις ταυτόχρονα με την χορήγηση του φύλου πορείας.

-Δημιουργία Διευθύνσεων Ακτοφυλακής σε επίπεδο νομού στα πλαίσια της ΕΛ.ΑΣ. για μείωση λειτουργικών εξόδων και καλύτερη διαχείριση του προσωπικού κάθε νομού.

-Τοποθέτηση κυκλωμάτων παρακολούθησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και των μέσων που διαθέτει η κάθε Αρχή.

-Παροχή ίντερνετ σε όλες τις υπηρεσίες για υπηρεσιακή χρήση.Σταδιακή μείωση της γραφειοκρατίας ,ξεκινώντας με την αλληλογραφία μεταξύ των Λιμενικών Αρχών και την δυνατότητα απ'ευθείας ηλεκτρονικής καταχώρησης δεδομένων στις βάσεις δεδομένων του Αρχηγείου και του Υπουργείου.

- Να καθιερωθεί ο θηρεός του Σώματος στο μανίκι οπως στην ΕΛΑΣ και τα σήματα κατώτερων βαθμών να ανέβουν στις επωμίδες ή στο πέτο στα διεθνή πρότυπα.

-Πλήρη αποδέσμευση των πλωτών απο τα Λιμεναρχεία με δημιουργία θέσεων Αρχικυβερνητών με δίπλωμα ΑΕΝ ανά περιφέρεια οποίοι θα διοικούν όλα τα πλωτά της περιφέρειας τους.

-Ενιαία φαρμακευτική περίθαλψη και για τα τρία σώματα ασφαλείας.

-Κατάργηση Λιμενικών Σταθμών χωρίς αντικείμενο και τοποθέτηση του προσωπικού στην Κεντρική Λιμενική Αρχή του νομού για εποχούμενες και πλωτές περιπολίες , καλύτερη διαχείριση του προσωπικού ,μεγαλύτερη υπηρεσιακή ευελιξία και εξοικονόμηση χρημάτων από πάγια έξοδα.

-Αποδέσμευση χερσαίας ζώνης από τα Λιμεναρχεία.

-Κατάργηση 24ωρων βαρδυών και θέσπιση 8ωρου όπως ισχύει στην ΕΛ.ΑΣ.


-Καθορισμός συγκεκριμένων ποσών προστίμου ανά παράβαση όπως γίνεται με τις τροχαίες παραβάσεις.


-Απεμπλοκή του προσωπικού των Λιμενικών Αρχών από την έκδοση αδειών αλιείας και ανάθεση της έκδοσης τους στις Διευθύνσεις αλιείας των Νομαρχιών.

-Απεμπλοκή των Λιμεναρχείων από την έκδοση άδειας λιμενικών έργων.

-Κατάργηση λεμβολογίων και νηολογίων και χρησιμοποίηση μόνο του ΑΜΥΕΝ ως μοναδικό αριθμό νηολόγησης.

-Απεμπλοκή του Λ.Σ. από δικογραφίες ναυτικών ατυχημάτων και σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων.

-Κατάργηση του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) και σύσταση κρατικού νηογνώμονα.

-Απεμπλοκή του Λ.Σ. από εκδόσεις ναυτιλιακών εγγράφων και πιστοποιητικών ναυσιπλοίας.

-Ίδια κριτήρια εισαγωγής (ύψος,αθλητικές επιδόσεις)στους άνδρες και στις γυναίκες.

-Διαχωρισμός μάχιμου και διοικητικού προσωπικού καθώς και των Υπηρεσιών.π.χ.Είναι άδικο να αμοίβονται το ίδιο όσοι υπηρετούν στον Πειραιά στο πρώην ΥΕΝ με αυτούς που υπηρετούν στην Σάμο στο Βαθύ και έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους λαθρομετανάστες.

-Να δίνονται όλα τα νυχτερινά χωρίς να υπάρχει το πλαφόν των 64 ωρών.Να μπεί επιτέλους τέλος στα εικονικά νυχτερινά και τα χρήματα αυτά να διατεθούν στο προσωπικό των Υπηρεσιών που πραγματικά δουλεύουν 10 και 15 νυχτερινά και δεν τα πληρώνονται.



31 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ξεκινάμε λοιπόν αναρτώντας την πρόταση που μας έστειλε ένας φίλος ο οποίος ζητούσε την αύξηση του ορίου ηλικίας για την εισαγωγή στο Σώμα από 29 σε 32-33 δεδομένου ότι πλέον πολλοί νέοι μετά το πτυχίο τους κάνουν και μεταπτυχιακό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Να καθιερωθεί και να δωθεί επίδομα σκάφους στα πληρώματα των σκαφών στα νησιά εισόδου λαθρομεταναστών...

Ανώνυμος είπε...

na do8ei xarti A4 !!! kai eksoplismos (oplo-aleksisfero- xiropedes k,t,l,)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ακολουθούν 8 προτάσεις που μας τις είχε στείλει στο παρελθόν φίλος αναγνωστης

1.Ένας από τους πυλώνες δημοκρατίας ενός σώματος ασφάλειας είναι η Δομή του και αυτή τη στιγμή για να λειτουργήσει το Λιμενικό σώμα αξιοκρατικά και Δημοκρατικά, διπλά στο πολίτη, πρέπει να αλλάξει άμεσα τη απαρχαιωμένη ΔΟΜΗ ΤΟΥ...
Παράκληση(πιστεύω) από χιλιάδες ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ να γίνει άμεση κατάργηση του Σ.Π.Κ, και να υπαγόμαστε στο ίδιο καθεστώς με τα αλλά σώματα ασφάλειας. Αλήθεια τη σχέση έχουμε εμείς σαν σώμα ασφάλειας με τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα, ο όποιος υπήρχε και εφαρμοζόταν στο Λιμενικό σώμα (και ακόμα εφαρμόζετε)σε τελείως διαφορετικές εποχές με τελείως διαφορετικές συνθήκες .
Αλήθεια ;; ποιον εξυπηρετεί αυτή η απαρχαιωμένη κατάσταση η όποια δίνει το δικαίωμα στο να εκφραστούν φωνές και νοοτροπίες(ευτυχώς λίγες) άλλης εποχής και προπάντων έλλειψη Δημοκρατικού πνεύματος ,που είναι αναγκαίο ώστε ο ένστολος να ανταποδίδει στον πολίτη Δημοκρατία…Άλλωστε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παράγει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.


2.Να λειτουργήσει σύστημα προσλήψεων στο Λιμενικό ανάλογο με αυτό της πυροσβεστικής…
Δηλαδή οι προσλήψεις να γίνονται ύστερα από προκήρυξη-δημοσίευση συγκεκριμένων θέσεων (αριθμό) σε συγκεκριμένα μέρη.
Δηλαδή ΠΧ.( 20 θέσεις για ΣΑΜΟ 10 θέσεις για ΚΑΛΥΜΝΟ) με την προϋπόθεση ,όπως γίνεται και στη πυροσβεστική, να υπάρχει υποχρεωτική παραμονή 10 ετών στα συγκεκριμένα μέρη.
Με αυτό το τρόπο άμεσα (υπάρχει και το προηγούμενο της Π.Υ.) θα μειωθεί το λεγόμενο ΡΟΥΣΦΕΤΙ τον μεταθέσεων ,που κατά ανάγκη είναι υποχρεωμένοι οι συνάδελφοι να μπαίνουν προκειμένου να αποφύγουν μια τέτοια μετάθεση, που συνεπάγεται και οικονομική-οικογενειακή καταστροφή.

3.Α) Άμεση κατάργηση 24 βαρδιών υπηρεσίας β) Να τηρείται το ωράριο εργασίας το όποιο μέχρι τώρα είναι μόνο στα χαρτιά (κυρίως για τα ταλαίπωρα πληρώματα των σκαφών) Γ) χορήγηση προβλεπόμενων ρεπό που αντιστοιχούν στις ώρες εργασίας.

4.Θέσπιση υποχρεωτικών βολών με όπλα μια φορά το εξάμηνο.

5.Σεμινάρια ψυχολογίας-αυτοάμυνας και αντιμετώπισης ειδικών περιπτώσεων–συνθηκών .

6.Α)Εκσυγχρονισμός της επίσημης στολής που είναι πανομοιότυπη με του πολεμικού ναυτικού και αλλαγή αυτής με άλλη σαν αυτή που έχουν ευρωπαϊκές ακτοφυλακές Π.Χ. (ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ) Β) Χορήγηση ανταλλακτικών για τα αυτοκίνητα- σκάφη ώστε να ενεργοποιηθούν και να είναι ασφαλή για το προσωπικό.

7.Επιτέλους αρωγή(κτιριακές υποδομές ώστε να μην πληρώνουν από το μισθό τους υπέρογκα ποσά για ενοίκιο) για τα άτομα που έχουν πάρει μετάθεση σε νησιά και βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους.

8.Καλύτερη λειτουργία του γραφείου τύπου ώστε να να αναδεικνύονται όλα τα θετικά που γίνονται για την προστασία των πολιτών(διάσωση-προστασία)

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ είπε...

Ακολουθούν κι άλλες προτάσεις που λάβαμε μέσω email

1. Έμφαση στην Εκπαίδευση με Επικαιροποίηση των οργανισμών εκπαίδευσης όλων των σχολών, απεμπλοκή από τις σχολές του ΠΝ και ουσιαστική δουλειά. Δεν είναι δυνατόν να αποφοιτείς από οποιαδήποτε σχολή του ΛΣ με τις γνώσεις που είχες και πριν εισαχθείς, όπως συμβαίνει σήμερα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι πλήρης, διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών και όλοι να αποφοιτούν ανακριτικοί υπάλληλοι.

2. Ορθολογική συγκρότηση της βαθμολογικής ιεραρχίας. Δεν γίνεται να έχουμε περισσότερους αξιωματικούς από λιμενοφύλακες, δεν γίνεται οι προαγωγές να γίνονται με μοναδικό κριτήριο τα χρόνια υπηρεσίας, δεν γίνεται να μην υπάρχει σχέση βαθμού - αρμοδιότητας - ευθύνης. Δεν χρειάζονται τόσοι βαθμοί, κάποιοι πρέπει να καταργηθούν ( π.χ. ουσιαστικά τι διαφορά έχει ο κελστης με τον επικστη, ο αρχστης με τον ανθστη, ο πλωταρχης με τον αντρχο; κτλ).

3.Πλήρης εφαρμογή του ΠΔ μεταθέσεων, όποιο και αν είναι αυτό. Αλλάζουμε τα πδ χωρίς ποτέ να έχουμε εφαρμόσει στο ελάχιστο κανένα από αυτά. Εφαρμογή του πδ για διαφάνεια στις μεταθέσεις και στελέχωση των υπηρεσιών σύμφωνα με την οργανική τους σύνθεση. Νόμοι Υπάρχουν ΝΑ εφαρμοστούν.

4.Κατάργηση του αμετάθετου στους συνδικαλιστές. Χρειαζόμαστε τον συνδικαλισμό, αλλά όχι αυτόν που έχουμε σήμερα, γιατί με αυτά τα προνόμια που ισχύουν σήμερα η ενασχόληση όλων ανεξαιρέτως γίνεται αποκλειστικά για ιδίων όφελος.

Δεν χρειάζονται πολλά για "να μπεί το νερό στ' αυλάκι", επιτέλους ας υπάρξει ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΑΡΜΑΚΑ!ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 3,5 ΕΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!f.f.

Ανώνυμος είπε...

Καθιέρωση της μπλέ στολής σε όλες τις Λιμενικές Αρχές για όλο το προσωπικό εκτός των Λιμεναρχών και Υπολιμεναρχών...

Ανώνυμος είπε...

ολα τα εγχειριδια διαδικασιων και οι κανονισμοι λειτουργιας να εκσυγχρονιστουν

συσταση δνσης οργανωσης-νομοθεσιας ως μοναδικη αρμοδια εκδοσης κανονιστικων-οργανωτικων εγκυκλιων κ εγχειριδιων πρωτου ανταποκριτη οπως στην ΕΛΑΣ

μεταφορα στο ΛΣ των Ν2800/00 και ΠΔ 141/91

απλουστευση υπηρεσιων με καταργηση ΚΛΧ ΛΧ ΥΧ και αντιγραφη μοντελου ΕΛΑΣ με Δνση Ακτοφυλακης επιπεδου Νομου με υπαγομενα τμηματα σταθμους φυλακια

καταργηση της συστασης λιμ σταθμων επειδη το ζητησε ο δημαρχος η ο νομαρχης

καθιερωση μονοθεσιων υπηρεσιων οπως στην ΕΛΑΣ καταργηση λιμενικων αρχων χωρις λογο υπαρξης

οπου ειναι δυνατον να αντικατασταθουν οι ΛΣ απο μονοθεσιο λιμενικο φυλακιο μονο ωρες γραφειου με εναν αρχιφυλακα μονο και μονο για τις τακτικες γραφειοκρατικες διαδικασιες των πλοιων χωρις να χρειαζονται αρχεια τηλεφωνα φαξ υπολογιστες σταθεροι ασυρματοι διαχειρισεις διατιμημενα εντυπα κτλ κτλ

ολο το υπολοιπο προσωπικο του ΛΣ να επανδρωνει εποχουμενες και πλωτες περιπολιες επιπεδου νομου με κυρια ομως απασχοληση στη ζωνη ευθυνης του φυλακιου .... ετσι εχουμε και την υπηρεσιακη ευελιξια το προσωπικο να καλυπτει και περιοχες ΟΛΟΥ του νομου .... εκτος και αν θελουμε να υπαρχουν υπηρεσιες που το προσωπικο πηγαινει κανει μια 24ωρη και φευγει μια εβδομαδα και οι συναδελφοι στο ανατολικο αιγαιο να εχουν ΛΙΩΣΕΙ στα ωραρια

οργανωση αρχειου συμφωνα με το συστημα οργανωσης αρχειου της ΕΛΑΣ και ειδικα του φακελου 1020

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

χερσαια αρμοδιοτητα ΜΟΝΟ σε περιφρακτα λιμανια και ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ

επιλυση διαδικαστικου προβληματος με κτηματικη υπηρεσια λογω μη λειτουργιας 24ωρου σε υποθεσεις αιγιαλου-παραλιας επιλυση της μικτης αρμοδιοτητας στην παραλια και υπαγωγη μια και καλη στην ΕΛΑΣ και στην κτηματικη

απλοποιηση διαδικασιας προστιμων με καθορισμο συγκεκριμμενων ποσων προστιμων και εφαρμογη του συστηματος της τροχαιας

απεμπλοκη απο αδειες αλιειας και μεταφορα στις δνσεις αλιειας .... ειναι ανηκουστο για λογους μιας αποκαλουμενης αστυνομοκιης φυσεως αδειας να επιβαρυνεται η γραφειοκρατια σε τετοιο βαθμο

απεμπλοκη απο αδειες λιμ εργων η αδεια του υπουργειου να ειναι η τελικη αδεια κ εφαρμογη συστηματος θεωρησης της ΕΛΑΣ

γραφεια ΝΑΤ ΟΝ κ ΓΕΝΕ λιμ αρχων να ενοποιηθουν σε ανεξαρτητες Επαρχιακες Υπηρεσιες Εξυπηρετησης Ναυτικων με στελεχωση με πολιτ υπαλληλους λυκειου για ελαχιστοποιηση μισθου αλλωστε και οι ενστολοι με απολ λυκειου επανδρωνουν τις θεσεις

καταργηση λεμβολογιων-νηολογιων στα λιμεναρχεια και χρησιμοποιηση ΜΟΝΟ του εθνικου αρ μητρωου ΑΜΥΕΝ ως αριθμο νηολογησης

οι ατομικοι φακελοι πλοιων να αποσταλλουν σε κεντρικη υπηρεσια νηολογιων οπως τα ναυτ φυλλαδια

να καταργηθει η γραφειοκρατικη εξυπηρετηση της ΥΦ και της ΥΥ και να μεταφερθει στα φρουραρχεια.

απεμπλοκη του ΛΣ απο δικογραφιες στα ναυτικα ατυχηματα και συσταση ανεξαρτητης επιτροπης διερευνησης ναυτικων ατυχηματων

καταργηση του ΚΕΕΠ και συσταση κρατικου νηογνωμονα

προσοντουχοι ενστολοι να πιστοποιηθουν ως κρατικοι επιθεωρητες χωρις υπηρεσιακη εξαρτηση του ΛΣ με το εργο τους ως επιθεωρητες και απεμπλοκη του ΛΣ απο εκδοσεις ναυτιλιακων εγγραφων και πιστοποιητικων ναυσιπλοιας

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

καταταξη με το αξιοκρατικοτατο συστημα ηλεκτρονικης επετηριδας υποψηφιων με το οποιο εισαγονται ΟΛΟΙ οσοι επιθυμουν χωρις να μενει κανεις απεξω χωρις να απαιτειται μεσον και χωρις να υπαρχει προβλημα οργανικων θεσεων

πληρη εφαρμογη αρ 4 συνταγματος ενιαιο υψος και σωματικες ικανοτητες για αντρες κ γυναικες

ας καταργηθει το φας πιεις λιμενοφυλακας θα βγεις

διαχωρισμος διοικητικων απο τους μαχιμους διοτι αδικουμαι και δεν εχω κινητρα να προσφερω οταν σαν περιπολο τροχονομος ασφαλεια πληρωμα πλωτου με αποστολες στα 10bf μετρα ταξης στα εγογ πληρωνομαι το ιδιο με τον γραμματεα η τον τηλεφωνητη του aircondition

αρχικη αποφοιτηση σαν απλος διοικητικος υπαλληλος γραφειου και ανακρισης μονο με βασικο μισθο και χωρις επιδοματα ουτε πενθημερα-νυχτερινα να κανουμε και λιγο οικονομια γιατι αρκετα λεφτα χαλαμε σε εικονικα πενθημερα με αποτελεσμα να μην υπαρχουν λεφτα για οδοιπορικα κ επιδοματα πλωτων

μαχιμος με τα αντιστοιχα επιδοματα που περνουμε σημερα να ειναι ΜΟΝΟ οποιος αποφοιτει επιτυχως απο σχολειο επιχειρησιακης μετεκπαιδευσης σε αντικειμενα αυτοαμυνας αυτοπροστασιας οπλοχρησιας σκοποβολης και αστυνομικης πρακτικης με πραγματικη εκπαιδευση σε κανονες εμπλοκης κανονες ασκησης νομιμης βιας ανθρωπινα δικαιωματα διαχειριση κ αντιμετωπιση επικινδυνων προσωπων

πραγματικη εκπαιδευση στα ΠΛΣ

απλοποιηση κατωτερων βαθμων σε ακτοφυλακα-αρχιφυλακα-ανθστη

οι πολιτες να εχουν δικαιωμα μονο για σχολη ΛΦ, υπολοιπες σχολες μονο μεσα απο το σωμα με συγκεκριμενη υπηρεσια και αυστηρες γραπτες εξετασεις στο αντικειμενο του επαγγελματος.

η εκπαιδευση υπαξκων-αξκων να ειναι μονο ειδικη στα εξειδικευμενα καθηκοντα κ οχι βασικη

καταργηση προωρης προαγωγης στους αποφοιτους τριτοβαθμιας δεν προσφερει παραπανω απο μενα ο ομοιοβαθμος μου που εχει πτυχιο τριτοβαθμιας για να του χαριστει ο βαθμος

οι τριτοβαθμιοι ας εχουν δικαιωμα συμμετοχης για υξκοι-αξκοι με την μιση προυπηρεσια

καταργηση οργανικου αριθμου βαθμων μεχρι και υποναυαρχο οποιος εχει τα προσοντα να προαγεται ασχετως οργανικου βαθμου

ολοι να ειναι ανακριτικοι ασχετως βαθμου

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

τα εκπαιδευτικα εγχειριδια θελουν ΟΛΑ αναθεωρηση και να γραφτουν απο μαχιμους

να καταργηθουν τα 16ωρα και 24ωρα του ΑΦ ΥΦ ΒΑΦ και να γινουν 8ωρα οπως στη ΕΛΑΣ με το συστημα 8-24

να απαγορευτει η χορηγηση ρεπο στο σαββατοκυριακο δεν προβλεπεται και ομως εφαρμοζεται και χανονται ρεπο

καταργηση του πλαφον στα νυχτερινα κ πενθημερα διοτι εργαζομαστε χωρις να πληρωνομαστε η σπαταλη χρηματων για νυχτερινα μπορει να μπλοκαριστει πολυ απλα με το να καθιερωθουν σε καθε υπηρεσια οι συγκεκριμμενες θεσεις που απαιτουν νυχτερινη εργασια με βαση τα σχεδια αστυνομευσης-ασφαλειας καθε υπηρεσιας

να καταργηθει η υποχρεωση παραμονης εντος εδρας μπορει καλιστα να ρυθμιστει ωστε απο 4 ωρες πριν τη βαρδια σου μεχρι 4 ωρες μετα να βρισκεσαι εντος εδρας και τις υπολοιπες ωρες ελευθερος εφοσον εξασφαλιζεις ετοιμοτητα 2 ωρων ετσι και η υπηρεσια καλυπτεται ολο το 24ωρο και το προσωπικο κινειται ανετα

να προσλαμβανονται πολιτικοι υπαληλοι για τις διοικητικες υπηρεσιες οπως μπορει ενας πολιτης να ειναι ληξιαρχος πολιτων ετσι μπορει να ειναι και ληξιαρχος σκαφων κ λεμβων [νηολογος] οπως επισης δακτυλογραφος γραμματεας εκδοτης αδειων αρχειοθετης ταξιθετης κτλ κτλ .... οποιος κοιταει την επαγγελματικη αποκατασταση να προσληφθει ως πολιτης .. και ενστολος μονο οποιος πραγματικα αγαπαει το λειτουργημα

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

προς αντιμετωπιση καθυστερησης οδοιπορικων ΑΛΛΑ και απλοποιηση της διαδικασιας προτεινω υποχρεωση προκαταβολης ολου του ποσου αριθμο ημερων Χ ημερησια αποζημιωση με προκαταβολη ΟΧΙ απο την παγια προκαταβολη των μοναδων ΑΛΛΑ απο την τραπεζα της ελλαδας με χρεωση του κωδικου οδοιπορικων του υπουργειου και εντος 10 ημερων απο την επιστροφη να υποβαλεις δικαιολογητικα παραστατικα με την παροδο των 10 ημερων σηματικη αναφορα στο υπουργειο για την εξελιξη μη υποβολη δικαιολογητικων να συνεπαγεται παρακρατηση της προκαταβολης απο το μισθο σε δοσεις

ενιαια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και για τα 3 σωματα

φαρμακεια που εχουν συμβαση με το δημοσιο θα καλυπτουν και τα σωματα ασφαλειας

συνταξη λιστας νοσηματων για τα οποια θα συμπληρωνεται ειδικο ιατρικο ερωτηματολογιο-εκθεση απο τον θεραποντα ιατρο και το οποιο θα μελετα η υπηρεσιακη ιατρικη επιτροπη ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ απο τη μελετη του ερωτηματολογιου κριθει απαραιτητη η αυτοπροσωπη παρουσια του ενστολου ενωπιον της υπηρεσιακης ιατρικης επιτροπης τοτε και ΜΟΝΟ τοτε να παρουσιαζομαστε αυτοπροσωπως

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειαζονται παραπανω στολες απο μια επιχειρησεων μια επισημη και μια απλη εσωτερικης-εξωτερικης υπηρεσιας με πουλοβερ V και μπουφαν φλαι με γιακαδες οπως οι πιο πολλες αστυνομικες υπηρεσιες παγκοσμιως

πηλικιο μονο σε επισημες τελετες και σε ολες τις αλλες περιπτωσεις τζοκευ η μπερε αναλογα με την εργασια

να καθιερωθει ο θηρεος του σωματος στο μανικι οπως στην ΕΛΑΣ και τα σηματα κατωτερων βαθμων να ανεβουν στις επωμιδες οπως στην ιταλια στολη απλη και εμφανισιμη στα διεθνη προτυπα

οι ψυχολογικα καταλληλοι ας χρεωθουν μονιμα ατομικο οπλισμο κ εξαρτισμο διοτι ειναι επικινδυνο να χρεωνεσαι καθε φορα που αναλαμβανεις υπηρεσια ενα οπλο που αλλαζει τοσα χερια και η συντηρηση του ειναι αμφιβολη και ειναι και ασκοπως γραφειοκρατικο και θα αποσυμφορησει και τις διαχειρισεις.

για τα πλωτα θεση αρχικυβερνητη με διπλωμα ΑΕΝ σε καθε μοναδα ο οποιος θα ειναι ο προισταμενος ΟΛΩΝ των πλωτων της μοναδας και ο οποιος θα εγκρινει τα πληρωματα των πλωτων την συντηρητικη εκπαιδευση τα γυμνασια και το προγραμμα περιπολιων και οχι ο λιμεναρχης και το προσωπικο των ΠΛΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πληρη αποδεσμευση απο το λιμεναρχειο

οποιος καταταχτηκε με πτυχιο να απαγορευεται να μετατεθει σε υπηρεσια οπου δεν υπαρχει αντιστοιχη θεση

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

κλειστα κυκλωματα παρακολουθησης για οχηματα αλλα και για το κτηριο και ολη τη λιμενικη εγκατασταση αλλωστε προβλεπεται απο τον κωδικα isps και ως διεθνη συμβαση υπερισχυει του εθνικου νομου περι δηθεν προσωπικων δεδομενων αντιγραφη προτυπου του ΠΣ με κλειστο χωρο οχηματων διαχωρισμο των χωρων εξυπηρετησης πολιτων απο το υπολοιπο κτηριο .... δεν ειναι δυνατον να θελει καποιος να παρει πρωτοκολλο και να περναει διπλα απο τους κρατουμενους

ολα τα λιμεναρχεια ιντερνετ εστω και την πιο χαμηλη συνδεση που ειναι αρκετη για υπηρεσιακη χρηση
προσβαση σε ολες τις ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ εφαρμογες κ δικαιωμα απευθειας καταχωρησης δεδομενων η γραφειοκρατικη διαδικασια και οι απαιτουμενες εργατοωρες μειωνονται στο 50% ισως κ παραπανω π.χ.απευθειας ηλεκρονικη καταχωρηση ναυτολογησεων απολυσεων και ανεργων καταργει ΟΛΑ τα δικαιολογητικα του ΓΕΝΕ, απευθειας καταχωρηση ναυτ φυλλαδιων καταργει ΟΛΑ τα μηνιαια δικαιολογητικα ν. φυλλαδιων, καταλληλη ενοποιηση αιτησης δηλωσης δελτιου ελεγχου καρτας δεδομενων σε ΕΝΑ εντυπο μειωνει την διοικητικη διαδικασια απο 20 εως 80%, αντικατασταση βιβλιων καταπλου αποπλου με εθνικο ηλεκτρονικο βιβλιο το οποιο ειναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ στη σχεδιαση-εφαρμογη μειωνει κατα 50% τουλαχιστον τις διαδικασιες καταργωντας ΟΛΑ τα εγγραφα μηνιαια δικαιολογητικα στατιστικων δρομολογιων εμπορευματων καταπλων αποπλων καθως με το καταλληλα προσχεδιασμενο ερωτημα-φιλτρο της εφαρμογης που θα αντιστοιχει σε ενα κουμπι ΟΛΑ τα στοιχεια εμφανιζονται σε 1 λεπτο ενω γινεται αμεσα ελεγχος οποιουδηποτε πλοιου απο το υπουργειο χωρις να απαιτειται αποστολη δγης ερευνας σε ΟΛΕΣ τις υπηρεσιες .... αν περασε το πλοιο απο λιμανι θα ειναι καταχωρημενο

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

το συστημα μεταθεσεων δεν καλυπτει χωρισμενους με επιμελεια παιδιου, δεν καλυπτει ολες τις περιπτωσεις συζυγων που λογω επαγγελματος εχουν αμεταθετο π.χ. αγροτισσες

η λογικη του προβλεπει οι αποφοιτοι να υπηρετουν υποχρεωτικο διαστημα σε δυσκολες υπηρεσιες ενω πρακτικα δινει δικαιωμα επιλογης αναμεσα σε καστελλοριζο και λευκαδα η σε οθωνους κ φισκαρδο

να τροποποιηθει σε τοποθετηση υποχρεωτικα μονο σε υπηρεσιες παραλιων τουρκιας, συγκεκριμμενων δυσκολων νησιων του αιγαιου και υπηρεσιες Α κατηγοριας

η κατηγοριοποιηση των υπηρεσιων στο ΠΔ να αλλαχτει διοτι ειναι αδικη

το συστημα πρεπει να αποκεντρωθει με περιφερειακα συμβουλια οπως στην ΕΛΑΣ.

Οι διοικητες-υποδιοικητες και οι προισταμενοι γραφειων που εχουν συναλλαγη με πολιτες και κυβτες πλωτων ειναι λαθος να υπηρετουν στον τοπο συμφεροντων τους δηλαδη οποιος υπηρετει στον νομο συμφεροντων του να μην αναλαμβανει διοικηση υπηρεσιας η διοικηση γραφειου που εκδιδει διοικητικες πραξεις προς πολιτες ουτε κυβερνητης

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

απεμπλοκη απο ΣΠΚ ψηφιση ενιαιου ποινικου και πειθαρχικου κωδικα σωματων ασφαλειας

να νομοθετηθει δικαιωμα αρνησης εκτελεσης παρανομης διαταγης και η αρνηση να εξεταζεται απο τις εσωτερικες υποθεσεις και ο διατασσων η ο διατασσομενος αναλογως να παραπεμπεται αρμοδιως

εκσυγχρονισμο του διατρητου αλλα και γραφειοκρατικου νομου περι πλοιων αναψυχης ο οποιος συνδεεται και με τη λαθρομεταναστευση, ψηφιση εθνικου κανονισμου ναυτικης ασφαλειας και μετονομασια των κανονισμων λιμενα [που το ονομα ειναι λαθος μιας και εχουν ισχυ σε ολα τα χωρικα υδατα και οχι μονο σε λιμανια] σε παραρτηματα του εθνικου κανονισμου ναυτικης ασφαλειας ψηφιση εθνικου κωδικα θαλασσιας κυκλοφοριας και εθνικου κανονισμου αγκυροβολιας υποχρεωτικος καθορισμος ισοδυναμων του κωδικα ISPS μετρων για οσα λιμανια αυτος δεν εφαρμοζεται

εφαρμογη στο ΛΣ της ΠΑΓΙΑΣ ΔΓΗΣ 0-25/2007 ΓΕΣ/ΔΜΠ ωστε ενστολοι ανεξαρτ βαθμου να υποβαλλουν ατομικες μελετες βγαλμενες απο τα εντοπισμενα καθημερινα προβληματα αλλα και την καθημερινη πρακτικη συνδυασμενες με την διεθνη πρακτικη ... δεν ειναι δυνατον να εχει ο απλος στρατιωτης το δικαιωμα και εμεις οι μονιμοι να μην εχουμε σχετικη διαδικασια

Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

α)Να υπάρχει κατανομή προσωπικού σύμφωνα με τις πραγματικες ανάγκες της κάθε Λιμενικής αρχής.β)Να υπάρχει καλύτερη διοικητική μέριμνα για το προσωπικό του Σώματος π.χ. σύτιση,χορήγηση στολών,εξοπλισμός,κτλ.γ)Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.δ)Καταβολή όλων των νυχτερινών ωρών εργασίας,και να γίνει υποχρεωτική η προφορική άδεια όπου μαζί με την κανονική να εξαντλούνται μέσα στο τρέχον έτος,χωρίς καμιά παράταση.ε)Αρμοδιότητες του Σώματος μόνο σε Λιμάνια του ISPS και ότι συμβαίνει στο θαλάσσιο μόνο χωρο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ....

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ 8 ΕΤΩΝ ΣΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1)ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ (ΔΗΛΑΔΗ 10 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΟ-5 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟ-20 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ...ΜΕ 10ΕΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ )

2)ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΑΞ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΩΣ Λ/Φ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Α/Ξ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΩΣ Λ/Φ Ή 2 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΥΠΑΞ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΡΟ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

3)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΜΑΣ...ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ...!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΣΤΟ Λ.Σ...!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ!!
Π.Χ. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΛΩΤΑΤΖΗΔΩΝ - ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ (ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔ.ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ)
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ , ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ, ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΟΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ,ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΒΡΑΔΥ ΠΡΩΙ,ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΑΘΕΤΟ-ΡΕΠΟ,ΜΕ ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΜΕΛΛΗΜΕΝΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ ΒΛΕΠΩΝΤΑΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!!

ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΩΤΑΤΖΗΣ!!

4)ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ....ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ.....ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΔΙΑΘΕΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ..??

5)ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΟ ΣΩΜΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ(ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΦΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ),ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
Π.Χ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ , ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ , ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΠΛΟ , ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ , ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ , ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΓΙΑ ΕΞ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ , ΑΝΗΜΠΟΡΕΣ ΚΤΛ !!!
ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

6)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΕΝ - ΝΟΜΙΚΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΩΝ (ΑΕΙ ΟΙΝΟΠΟΙΗΑΣ-ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ-ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΗΣ ΚΤΛ)

ΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ Λ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.....

Ανώνυμος είπε...

για ΟΛΑ τα ΠΛΣ να νομοθετηθει ΕΛΑΧΙΣΤΗ επανδρωση 2 πληρωματων χωρις να εχει δικαιωμα ΚΑΝΕΙΣ να το αλλαξει

για ΟΛΑ τα ΠΛΣ που εχουν μονο ενα πληρωμα [το οποιο αναγκαστικα δουλευει 24/7/365] να καθιερωθει ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ για καθε μελος το οποιο θα ισουται με τον βασικο μισθο του ανωτερου σε βαθμο μελους

για την αυξηση του οριου ηλικιας διαφωνω καθετα ... ειπαμε να γινουμε δικαιοι ..... αρθρο 4 του συνταγματος ολοι ειμαστε ισοι απεναντι στο νομο .... θα σας το πω απλα χωριατικα και ας με παρεξηγησετε για τον τροπο μου .... στα παλια μου τα υποδηματα αν θες να κανεις μεταπτυχιακο ... τι την θες την ακτοφυλακη αν θες μεταπτυχιακα ? ..... να πας για δουλεια στο πτυχιο σου αν δεν σου αρεσει .... αν σε περιμενουμε και για μεταπτυχιακο γιατι να φας τη θεση καποιου αλλου που δεν εχει ουτε το πρωτο σου πτυχιο και συνεπως περιορισμενο φασμα σε σχεση με εσενα στην εξευρεση εργασιας ...... οχι συναδελφοι εγω θα πω οχι .... ειμαι του τεχνικου λυκειου και στα 8.5 χρονια υπηρεσιας με εξαιρεση τους αποφοιτους ΑΕΝ κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ τριτοβαθμιος δεν προσφερε κατι παραπανω απο εμενα πανω στη δουλεια .... και δεν το λεω εγω το λεει το συνολο του προσωπικου ακομα και οι ιδιοι οι τριτοβαθμιοι .... τι με νοιαζει και αν εβγαλες νομικη αφου περιπολο εισαι μονιμα μαζι μου στις παραλιες .... τι και αν εβγαλες εγκληματολογια αφου εισαι μονιμα μετρα ταξης μαζι μου στα εγογ .... τι και αν εβγαλες φιλολογια αφου αδειες αλιειας βγαζεις μονιμα στο ιδιο γραφειο με εμενα ..... αρκετα .... συναδελφοι πρεπει να πουμε οχι στα πτυχια που δεν χρησιμοποιουνται

Γ.Σ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΥΜΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ . ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΜΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ . ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 10 ΜΕ 12 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ '' 0 '' . ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΥΕΝ - ΥΕΝΑΝΠ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝ . ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΡΔΙΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ - ΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ . ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΑ ΤΑ ΤΟΛ . ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ .

Ανώνυμος είπε...

πιστευω θα βοηθησει να εχουμε πληρεστερη εικονα για τις αποψεις των συναδελφων η δημιουργια ψηφοφοριων για ολα τα θεματα που συζηταμε

πχ
ποιο συστημα προσληψης θεωρειτε καλυτερο
υπαρχον
προηγουμενο με μορια
ηλεκτρονικη επετηριδα
πανελληνιες

συμφωνειτε στα ακολουθα ? με ναι οχι αδιαφορω

με το επιδομα επιφυλακης πλωτων

να αποφοιτουν ολοι ανακριτικοι υπαλληλοι

οι υ/ξ-α/ξ να προερχονται μονο μεσα απο το σωμα ?

να προσλαμβανονται πολιτικοι υπαλληλοι για διοικητικη υποστηριξη

να καταργηθει το αμετάθετο των συνδικαλιστών.

να αντικατασταθει η υπαγωγη στον Σ.Π.Κ. με ενιαίο ποινικο και πειθαρχικο κώδικα σωμάτων ασφαλείας.

εξομοιωση με το υπολοιπο δημοσιο στο επιδομα παραμεθωριου ?

μονιμη χρεωση ατομικου οπλισμου εξαρτισμου ?

διαχωρισμο διοικητικων απο τους μαχιμους ?

αντικατασταση Λιμενικών Σταθμών χωρίς αντικείμενο με μονοθεσια Λιμενικα φυλακια ?

καταργηση χερσαιας αρμοδιοτητας σε αφρακτα λιμανια ?

καταργηση τοπικης αρμοδιοτητας στην παραλια και υπαγωγη σε ΕΛΑΣ και κτηματικη ?

εφαρμογη της διαδικασιας παραβασεων τροχαιας και των συγκεκριμμενων προστιμων στις παραβασεις του ΛΣ ?.

Απεμπλοκή από την έκδοση αδειών αλιείας και μεταφορά τους στις Διευθύνσεις αλιείας της Νομαρχίας.

Απεμπλοκή των Λιμεναρχείων από την έκδοση άδειας λιμενικών έργων.

Κατάργηση λεμβολογίων και νηολογίων και χρησιμοποίηση μόνο του ΑΜΥΕΝ ως αριθμός νηολόγησης.

Απεμπλοκή του Λ.Σ. από δικογραφίες ναυτικών ατυχημάτων και σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης νατικών ατυχημάτων.

Κατάργηση του Κλάδου Ελέγχου Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) και σύσταση κρατικού νηογνώμονα.

Απεμπλοκή του Λ.Σ. από εκδόσεις ναυτιλιακών εγγράφων και πιστοποιητικών ναυσιπλοίας.

-Ίδια κριτήρια εισαγωγής (ύψος,αθλητικές επιδόσεις)στους άνδρες και στις γυναίκες.

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι προσλήψεις να γίνινται με το συστημα της ηλεκτρονικης επετηριδας

Η καταταξη ειναι ελευθερη σε οποιον επιθυμει χωρις να υπαρχει απορριψη λογω στενοτητας θεσεων

ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
-τουλαχιστον απολυτηριο γενικου λυκειου η τεχνικης σχολης
-τουλαχιστον 1 πιστοποιητικο γλωσσομαθειας [ανεξαρτητως κατηγοριας]
-λευκο ποινικο μητρωο
-διπλωμα αυτοκινητου
-διπλωμα ταχυπλοου
-σωματικα ψυχικα και διανοητικα φυσιολογικοι
-επιτυχια στις ελαχιστες αθλητικες δοκιμασιες
-ελαχιστο υψος 1.75 ενιαιο για ανδρες και γυναικες [το αρθρο 4 του συνταγματος η δεν εχουμε καταλαβει τι λεει η εχουμε
καταλαβει και το εχουμε ξετιναξει]
-συγκεκριμμενο δεικτη αναλογιας σωματικου βαρους προς υψος
-ελαχιστη ηλικια : ενηλικος
-μεγιστη ηλικια : εξαρτωμενη απο τις γραμματικες γνωσεις 25 για δευτεροβαθμια εκπαιδευση 30 για τριτοβαθμια και σε καθε
περιπτωση θεμελιωνεις πληρη συνταξη με 30 χρονια υπηρεσιας

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ κ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Το συστημα εισαγωγης ειναι το συστημα της ηλεκτρονικης επετηριδας με βαση την ημερομηνια καταθεσης δηλωσης επιθυμιας
καταταξης

Ολες οι λιμενικες αρχες ειναι συνδεδεμενες με την ηλεκτρονικη επετηριδα.

Ο ενδιαφερομενος παρουσιαζεται σε οποιοδηποτε λιμεναρχειο και αγοραζει ειδικο ενημερωτικο βιβλιο το οποιο περιεχει :
-ελαχιστα προσοντα
-βασικα στοιχεια για την καριερα του
-ιστορια ρολο αποστολες του σωματος και του υπουργειου
-ιεραρχια
-ρολο του απλου ακτοφυλακα
-ποινικα και πειθαρχικα θεματα και κανονισμους
-την ακαδημαικη υλη στην οποια θα εκπαιδευτει και γενικα οτι χρειαζεται να ξερει για εκπαιδευση μετεκπαιδευση προαγωγες
εξελιξη μισθο κτλ κτλ
-τελος περιλαμβανει το συστημα εισαγωγης και καταταξης οπως περιγραφεται παραπανω

Εφοσον ο ενδιαφερομενος αποφασισει να καταταχτει παρουσιαζεται στη λιμενικη αρχη και υποβαλλει αιτηση-δηλωση επιθυμιας
αταταξης με την οποια δηλωνει οτι τα δικαιολογητικα που επιδεικνυει ειναι αληθινα και ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα

Αφου ελεγχθει το υψος και η πληροτητα δικαιολογητικων και καταχωρηθουν στην ηλεκτρονικη εφαρμογη χορηγειται βεβαιωση με
τον αυξων αριθμο επετηριδας και τον αριθμο υποψηφιων που προηγουνται

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Με αποφαση αρχηγου του σωματος εγκρινεται εναρξη διαδικασιας αξιολογησης και ανακοινωνονται στα ΜΜΕ οι 3 ΠΙΝΑΚΕΣ υποψηφιων
προκειμενου να επικοινωνησουν με την υπηρεσια καταταξης.

Η καταταξη γινεται ανα Χ αριθμο υποψηφιων. Ο αριθμος Χ ισουται με τον αριθμο των προυπολογιζομενων αποστρατειων της επομενης
χρονιας προσαυξημενο κατα 20%. π.χ. αν εως το τελος του 2011 προκειται να αποστρατευτουν 100 ατομα τοτε το ετος 2010 πρεπει


να καταταγουν συνολικα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 120 ατομα

Σε οποιαδηποτε περιπτωση μη καλυψης των συνολικων οργανικων θεσεων του σωματος ο αριθμος εισακτεων προσαυξανεται αναλογα

Οποιος εχει τα προσοντα αλλα δεν υπαρχει κενη θεση στην προκυρηξη διατηρει την σειρα του στην επετηριδα και θα μπει στις
επομενες σειρες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

Σε καθε καταταξη οι υποψηφιοι κατανεμονται σε 3 ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ με βαση τον α/α επετηριδας.

Ανώνυμος είπε...

Στον ΠΙΝΑΚΑ 1 εγγραφονται κατα παρεκλιση της γενικης επετηριδας ΟΛΟΙ οσοι εντος του τρεχοντος ετους συμπληρωνουν το μεγιστο
οριο ηλικιας

Στη συνεχεια και εφοσον απομενουν κενες θεσεις, αυτες καταλαμβανονται απο τους εγγεγραμμενους στον ΠΙΝΑΚΑ 2 στον οποιο
εγγραφονται κατα παρεκλιση της γενικης επετηριδας οι ακολουθες κατηγοριες υποψηφιων και με την ακολουθη σειρα και μοριοδοτηση

α] οσοι κατεχουν πτυχιο ναυτικης ικανοτητας ανωτερου του ταχυπλοου κατα προτεραιοτητα με βαση την ταξη του
πτυχιου[ σε περιπτωση υπεραριθμων κατα σειρα προτεραιοτητας με βαση τον αριθμο μηνων υπηρεσιας και σε δευτερη


περιπτωση υπεραριθμων με βαση τον α/α επετηριδας] Για την προτεραιοτητα μεταξυ πτυχιων καταστρωματος κ μηχανης
εκδιδεται αποφαση με βαση τους αντιστοιχους αριθμους των ηδη υπηρετουντων π.χ. αν οι ηδη υπηρετουντες κυβερνητες


ειναι περισσοτεροι των μηχανικων τοτε προηγουνται οι μηχανικοι]

β] ακολουθως εγγραφονται οσοι κατα την αρχικη καταχωρηση στην ΓΕΝΙΚΗ επετηριδα ηταν ΗΔΗ ανεργοι πανω απο 2 χρονια
[ σε περιπτωση υπεραριθμων κατα σειρα προτεραιοτητας με βαση τον αριθμο μηνων ανεργιας και σε περιπτωση ισοψηφιας


στους μηνες με βαση τον α/α επετηριδας]

γ] ακολουθως και αν εχουν απομεινει θεσεις εγγραφονται οσοι κατα την αρχικη καταχωρηση στην ΓΕΝΙΚΗ επετηριδα
ηταν ΗΔΗ αγαμοι με προστατευομενα μελη[τεκνα γονεις-αδερφια με αναπηρια κτλ] [σε περιπτωση υπεραριθμων με βαση τον


αριθμο μελων και σε περιπτωση ισοψηφιας στα μελη με βαση τον α/α επετηριδας]

δ] ακολουθως και αν εχουν απομεινει θεσεις εγγραφονται οσοι κατα την αρχικη καταχωρηση στην ΓΕΝΙΚΗ επετηριδα
στα μελη με βαση τον α/α επετηριδας]

ε] ακολουθως και αν εχουν απομεινει θεσεις εγγραφονται οσοι κατα την αρχικη καταχωρηση στην ΓΕΝΙΚΗ επετηριδα ηταν
ΗΔΗ κατοχοι πιστοποιητικου γλωσσομαθειας σε ανω της μιας ξενης γλωσσας [σε περιπτωση υπεραριθμων με βαση τον αριθμο


γλωσσων και σε περιπτωση ισοψηφιας στον αριθμο πιστοποιητικων προηγουνται οι γλωσσες τριτων χωρων και σε δευτερη
ισοψηφια με βαση τον α/α επετηριδας]

στ] ακολουθως και αν εχουν απομεινει θεσεις εγγραφονται ΟΛΟΙ οι κατοχοι πτυχιου τριτοβαθμιας εκπαιδευσης

ζ] ακολουθως και αν εχουν απομεινει θεσεις η διαδικασια επαναλαμβανετσι απο την κατηγορια β υπολογιζομενη αυτη
τη φορα με βαση την ημερομηνια εκδοσης αποφασης εισαγωγης [ο πρωτος υπολογισμος ηταν με βαση την ημνια καταχωρησης στην επετηριδα]

Ανώνυμος είπε...

Στη συνεχεια και εφοσον απομενουν κενες θεσεις, αυτες καταλαμβανονται απο τους εγγεγραμμενους στον ΠΙΝΑΚΑ 3 στον
οποιο εγγραφονται οσοι δεν εχουν τις προυποθεσεις για τους ΠΙΝΑΚΕΣ 1 κ 2

Οποιος απο την ημερομηνια αρχικης καταχωρισης στην επετηριδα και μεχρι να κληθει η σειρα του αποκτησει επιπροσθετα
προσοντα εχει δικαιωμα να ενημερωσει την ατομικη του μεριδα ΠΡΙΝ εκδοθει αποφαση προσκλησης.

Η επιλογη και η κατανομη στους πινακες επιτυχοντων γινεται ΑΥΤΟΜΑΤΑ απο το υπολογιστικο συστημα χωρις δυνατοτητα παρεμβασης

Η επιλογη-αποτελεσμα του συστηματος εκτυπωνεται και διανεμεται στα ΜΜΕ

Οι τυχον προσφυγες εξεταζονται απο ειδικη επιτροπη που αποτελειται απο :

α] εισαγγελικο λειτουργο
β] εκπροσωπο της ομοσπονδιας εργαζομενων
γ] εκπροσωπο της διευθυνσης μηχανογραφησης
δ] εκπροσωπο ανεξαρτητης αρχης επιλογης προσωπικου
ε] εκπροσωπο ανεξαρτητης αρχης προστασιας του πολιτη


Μεχρι την επομενη παρασκευη ωρες γραφειου απο την ημνια εκδοσης αποφασης του αρχηγου επικοινωνεις με την υπηρεσια
καταταξης και επιβεβαιωνεις οτι εξακολουθεις να εχεις τις προυποθεσεις και τα προσοντα και οτι θα προσελθεις προς


αξιολογηση ενωπιον της ειδικης επιτροπης η οτι επιθυμεις για σοβαρους λογους να μεταφερθεις στην επομενη διαδικασια

Η επιτροπη αξιολογησης αποτελειται απο ειδικο εξειδικευμενο προσωπικο και απο εκπροσωπους των εργαζομενων και
ανεξαρτητης αρχης.
Συγκεκριμμενα:
- 2 εκπροσωπους της ομοσπονδιας εργαζομενων
- 2 εκπροσωπους ανεξαρτητης αρχης επιλογης προσωπικου[πχ ΑΣΕΠ]
- 2 εκπροσωπους ανεξαρτητης αρχης προστασιας του πολιτη [πχ συνηγορος πολιτη]
- 2 ψυχολογους του σωματος
- 2 ψυχολογους επιλεγμενους απο το υπουργειο υγειας
- 2 γυμναστες γυμναστικης ακαδημιας επιλεγμενους απο το υπουργειο αθητισμου
- 2 βατραχανθρωπους του σωματος

Παρουσιαζεσαι σε οποιαδηποτε λιμενικη αρχη και καταθετεις ολα τα πιστοποιητικα προσοντων και νεα δηλωση οτι ειναι
αληθινα και ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα και χορηγειται καρτα υποψηφιου με φωτογραφια και οδηγιες

Με την καρτα υποψηφιου υποβαλλεσαι σε τεστ ναρκωτικων και τεστ εγκυμοσυνης σε κρατικο νοσοκομειο. Η καρτα σφραγιζεται
απο το νοσοκομειο οτι υπεβληθηκες στα τεστ ενω τα αποτελεσματα στελνονται υπηρεσιακα.

Ακολουθως σε συγκεκριμενο τοπο και χρονο που καθοριζεται απο την υπηρεσια καταταξης παρουσιαζεσαι στην επιτροπη αξιολογησης
με την καρτα υποψηφιου και την ταυτοτητα σου οπου γινεται ταυτοπροσωπια, επανυψομετρηση, καταγραφεται η αναλογια βαρους
προς υψους και εφοσον ειναι εντος οριων σφραγιζεται η καρτα υποψηφιου και περνας στο επομενο σταδιο αθλητικων και


σωματικων δοκιμασιων

ΣΩΜΑΤΙΚΑ-ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Χ επαναληψεις πους απς η Χ επαναληψεις το σωματικο σου βαρος στον παγκο πιεσεων
Χ επαναληψεις μονοζυγο
Χ επαναληψεις δυζυγο
Χ επαναληψεις καμψεις κοιλιακων
ριψη σφαιρας Χ βαρους με καθε χερι σε Χ μεσο ορο μηκους και σε καθε περιπτωση το πιο αδυναμο χερι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την μιση
επιδοση
Χ υψος αναρριχηση σε καραβοσκοινο
1000 μετρα τρεξιμο εντος Χ χρονου
επιτρεπεται αποτυχια ΜΟΝΟ σε ενα τεστ στο οποιο πρεπει να επιτυχεις τουλαχιστον τη μιση επιδοση

Αναρριχηση αραχνης Χ μετρων στην κορυφη της οποιας απο ειδικη εξεδρα εκτελεις ελευθερη πτωση στη θαλασσα

ελευθερη κολυμβηση Χ μετρα σε Χ χρονο και αμεσως ελεγχος αντοχης κατω απο το νερο για Χ χρονο

κολυμβηση με ανδρεικελο Χ μετρα σε Χ χρονο και αμεσως ελεγχος αντοχης κατω απο το νερο για Χ χρονο

στην κολυμβυση ΔΕΝ επιτρεπεται αποτυχια

επιτρεπεται αποτυχια ΜΟΝΟ σε ενα ΕΝΑ απο τα δυο τεστ αντοχης κατω απο το νερο στο οποιο πρεπει να επιτυχεις τουλαχιστον
τη μιση επιδοση

αν δεν περασεις τα τεστ αραχνης αναρριχησης και πτωσης αποκλειεσαι απο μαχιμες και επιχειρησιακες θεσεις και κρινεσαι
καταλληλος μονο για διοικητικες θεσεις και επιλεγεις να μεινεις διοικητικος η να επανεξεταστεις εντος σχολης ΠΡΙΝ


την εναρξη των επιχειρησιακων μαθηματων
οι διοικητικοι εργαζονται ΜΟΝΟ δευτερα εως παρασκευη πρωι η απογευμα και λαμβανουν μονο βασικο μισθο χωρις επιδοματα
νυχτερινων,σαββατοκυριακων, επιχειρησιακης ετοιμοτητας κτλ κτλ και ΔΕΝ αναλαμβανουν ΠΟΤΕ διοικητες

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

εισαγεσαι στο τμημα προπαιδευσης διαρκειας ενος μηνα οπου διδασκεσαι
αστυνομικη δεοντολογια και συμπεριφορα
ψυχολογικη εκτιμηση αντιδρασης ελεγχομενου
αυτοαμυνα-αυτοπροστασια
οπλοτεχνικη
οπλοχρησια
σκοποβολη

αν αποτυχεις αποκλειεσαι απο μαχιμες επιχειρησιακες θεσεις με οτι αυτο συνεπαγεται οπως εξηγειται πιο πανω
αν θελεις να γινεις μαχιμος ξαναπαρακολουθεις την προπαιδευση μεχρι 3 φορες και αν αποτυχεις και στις 3 μενεις οριστικα
διοικητικος

με την αποφαση αρχηγου που προαναφερθηκε καθοριζεται και ο αριθμος διοικητικων και μαχιμων που χρειαζεται το σωμα
εισακτεων και οι υπολοιποι διατηρουν τη σειρα τους για την επομενη καταταξη

η λογικη του ειναι αυτη των ειδικων δυναμεων του στρατου


´θελεις ? ελα ... εχεις τα ελαχιστα προσοντα ? σε παιρνουμε .... αντεχεις ? μενεις ..... δεχεσαι να μεινεις γραφειας μονο
με βασικο μισθο ? μεινε ..... θελεις παραπανω ? στρωσε τον πισινο σου και γινε μαχιμος ..... δεν περασες το ειδικο τμημα


προπαιδευσης σε συμπεριφορα οπλοχρησια κτλ κτλ ? λυπομαστε αλλα ειστε ντακοτα και ακαταλληλος να βγειτε στο λιμανι
η στη θαλασσα ..... το μονο που υπαρχει για σας ειναι ενα γραφειο στο aircondition με καφεδακι και αλλες ανεσεις ...


αλλα ο μισθος σας θα ειναι ΜΟΝΟ ο βασικος ..... δεν σας ικανοποιει ? δεν σας υποχρεωνουμε .... μπορειτε να φυγετε ...
αυτο ειναι το συστημα .... τι θελετε δηλαδη ? να οπλοφορειτε και να πληρωνεστε σαν μαχιμος χωρις να ξερετε σημαδι ? χωρις


να μπορειτε να συμπεριφερθειτε αναλογα σε μια επικινδυνη περιπτωση ? λυπομαστε εμεις δεν θα σας δωσουμε το δικαιωμα

Ανώνυμος είπε...

καποια χρησιμα στοιχεια για τα συστηματα προσληψεων

κομματικα κριτηρια
«ταχύρυθμη» στοιχειώδη εκπαίδευση. Με αυτές τις διαδικασίες έχει προσληφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αστυνομικών που υπηρετούν σήμερα.

Στο σύνολό τους, σχεδόν, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, διότι απουσιάζουν από τους περισσότερους τα ειδικά προσόντα και επομένως είναι ανέφικτη και η μετεκπαίδευσή τους στις νέες μεθόδους καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.

αντικειμενικα κριτηρια [πανελληνιες]
Γενικής αποδοχής όμως είναι η διαπίστωση ότι οι εισαγόμενοι, με αυτό το σύστημα, δεν «κάνουν» όλοι για αστυνομικοί


Η πλειονότητα των εισαγομένων στις αστυνομικές σχολές προσβλέπει σε μια δημοσιοϋπαλληλική καριέρα ρουτίνας. Γι' αυτό και μετά την αποφοίτηση κινούν κάθε δυνατό «μέσο» για να τοποθετηθούν σε θέσεις γραφείου...


Τα δύο πρόσθετα στοιχεία ­ ιατρικές και αθλητικές εξετάσεις ­ που έχουν προστεθεί για την εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές αποδείχθηκαν ανεπαρκή για να καταγραφούν τα ειδικά προσόντα που απαιτούνται για την επιλογή των καταλληλότερων για την Αστυνομία.


Από τις «πρώτες φουρνιές» των αστυνομικών των «πανελληνίων» διαπιστώθηκε ότι το σύστημα πέτυχε τον στόχο των αντικειμενικών προσλήψεων, αλλά απέτυχε στην «αιμοδοσία» της Αστυνομίας με νέα στελέχη που να έχουν τα ειδικά προσόντα του σύγχρονου αστυνομικού,

Υπάρχει όμως «προηγούμενο» το οποίο αποδεικνύει ότι είναι εφικτή η οργάνωση ενός νέου συστήματος το οποίο θα διασφαλίζει την αντικειμενικότητα και την επιλογή των υποψηφίων με τα ειδικά προσόντα που απαιτεί η σύγχρονη Αστυνομία.

λογια του Γιωργου Ρωμαιου
στην εφημερίδα "Το Βήμα" - 2003

δειτε το πληρες κειμενο εδω
http://www.sefeaa.gr/pagia/omilies/rwmaios.htm

ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

1.ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΛΦ-ΥΞ-ΑΞ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
Π.Χ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΠΚ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ...ΤΟ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ...ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ
Π.Χ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ' Επιτέλους αρωγή(κτιριακές υποδομές ώστε να μην πληρώνουν από το μισθό τους υπέρογκα ποσά για ενοίκιο) για τα άτομα που έχουν πάρει μετάθεση σε νησιά και βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους.'ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ
ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΛΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΕΧΕΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ....
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ........ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΛΕΜΕ......
Ν Ν

Ανώνυμος είπε...

αν εφαρμοστει το ΠΔ μεταθεσεων κατα γραμμα ειναι αδυνατον να γινεις κλωτσοσκουφι

περαν τουτου ας υπηρχαν εγκαταστασεις τυπου ΣΟΑ ΣΟΜΥ και γενικα χωροι στρατωνισμου για το προσωπικο και τις οικογενειες και πηγαινα εθελοντικα καθε 2 χρονια με τη σειρα απο εβρο μεχρι καστελλοριζο

Γιάπρος Σπύρος

Ανώνυμος είπε...

1)ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ:
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ
2)ΠΛΩΤΑ Λ.Σ.- ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΤΟΜΕΑΣ:
ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ)ΩΣΤΕ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ..!!ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΚΑΦΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...!!!ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ,ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ-ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ,ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ,ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ...!!ΓΙΑΤΙ...??ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΤΟΥ...ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΙΧ-ΕΚΣΕΔ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΕΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!!!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΕΙ ΞΥΝΟ..!!
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΙΜΑ ΠΛΩΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 2ΠΛΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ,ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ 2ΠΛΑ..ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔ.ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΣΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
3)ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΘΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙΑ ΚΑΙ TONER ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ-ΦΑΞ ΚΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ , ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΧΑΡΤΙ Α4-Α3 ΣΤΥΛΟΥΣ ,ΜΟΛΥΒΙΑ,ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ,ΣΥΡΑΠΤΙΚΑ,ΑΠΟΣΥΡΑΠΤΙΚΑ,ΝΤΟΣΙΕΔΕΣ.....ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ...??ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩΩΩΩΩΩΩ...???ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ....!!!!
4)ΒΑΡΔΙΕΣ:
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ 24ΩΡΑ!!
Π.Χ.1: ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ 8ΩΡΕΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΙΜ.ΤΜΗΜΑ 'Η ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΜΕ 7 ΑΤΟΜΑ ΜΑΧΙΜΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ , ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ,ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΠΑΚΙ,ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ,ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΑ, ΑΔΕΙΕΣ ,ΡΕΠΟ...???
Π.Χ.2:ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΩΤΟ ΜΕ 5 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΩΜΑ(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ)ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 3ΜΕΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΟΠΛΟΥ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ,ΡΕΠΟ......???
Ο Ρ Ι Σ Τ Ε ....???
ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ 8ΩΡΟ , ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ..!!
5)ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...??ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ ΘΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΟΘΕΙ Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ...???ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΛΙΜΕΝΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ???ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΛΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ...??

Ανώνυμος είπε...

συναδελφε που προτιμας το 24ωρο
για τα πληρωματα δεν εχω παρα να συμφωνησω

για πες μας ομως ποσες μερες παιρνεις αναπαυση μετα απο 24ωρο ? 1 ? 2? 3? 5? 10 ?

δεν καταλαβαινω τι εννοεις 7 ατομα μαχιμο προσωπικο
7 ατομα συνολο ολο το Λ/Τ ? [για Λ/Χ το βλεπω δυσκολο μονο με 7 ατομα]

ή

7 ατομα μαχιμοι + το προσωπικο γραφειων ?

για απαντησε μου γιατι εχω ενα προαισθημα οτι χασει το μετρημα των ωρων και των ρεπο μιας και θετεις ζητημα πως θα δοθουν τα ρεπο


οσο για τα χαρτικα και λοιπα ειδη γραφειου ..... τι να σου απαντησω τωρα
δεν προκειται να σε ακουσει κανενας απο ''εκει πανω'' γιατι απλα λυνεις το προβλημα μονος σου .... πληρωνοντας απο την τσεπη σου

περισσοτερα μολις μου απαντησεις

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει παιδια...?
Τελειωσατε με τις προτασεις σας...?
Εχετε τιποτα αλλο να προσθεσετε...?

Οι Υπουργοι μας, η Κυβερνηση και η Διοικηση, αφου τις μελετησαν με την δεουσα προσοχη, σας παρακαλουν να τις υποβαλετε γραπτως, λογω του οτι τωρα τελευταια στο κτιριο της Ακτης Βασιλειαδη, εχει τελειωσει το ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ...
Ως εκ τουτου, θα τους φανουν πολυ χρησιμες...

Και αμα γινει τιποτα απο ολα αυτα, εμενα να με ΧΕΣΕΤΕ...
Καληνυχτα μας...