Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΒΑΝΤΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.

Σύλληψη αλλοδαπού για παραχαραγμένα χαρτονομίσματα στον Πειραιά – 
Εντοπισμός λέμβου σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς στην Κέρκυρα – 
Μεταφοράς ασθενούς - 
Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στη Σύρο – 
Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και διακινητή τους στην Πάτρα – 
Μεταφορές ασθενών - 
Παραλαβή ασθενούς μέλους πληρώματος M/T“MARILENA” από ελικόπτερο SuperPumaβόρεια της Άνδρου – 
Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό σκάφους με παράνομους μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Αστακού Αιτωλοακαρνανίας την 20/07/2011 – 
Σύλληψη για ναρκωτικά στα Χανιά και τη Μυτιλήνη – 
Παροχή συνδρομής σε αλιευτικό σκάφος στην Ιερισσό – 
Μεταφορά ασθενούς - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – 
Τραυματισμός αλλοδαπής στα Μάλια - 
Θαλάσσια ρύπανση στο Ρέθυμνο – 
Συνέχεια ενημέρωσης για την ανεύρεση πτώματος άνδρα αγνώστων στοιχείων στη Βουλιαγμένη την 27/07/2011– 
Σύλληψη παράνομου μετανάστη στη Σάμο – 
Ανεύρεση τμήματος αεροσκάφους στην Καλαμάτα – 
Πνιγμοί στην Καλαμάτα και τους Ωρεούς – 
Μεταφορά ασθενούς

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην ακτή Βασιλειάδη του λιμένα Πειραιά, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, από προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, 23χρονος αλλοδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του, σε σάκο ταξιδίου, σαράντα εννέα (49) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και οκτώ (08) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, καθώς και μέσα στο πορτοφόλι του ένα (01) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα (01) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Τα παραπάνω παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, συνολικού χρηματικού ποσού 2.680 ευρώ, κατασχέθηκαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

===========================



Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας ενημερώθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ότι 12ν.μ. περίπου ανατολικά των Οθονών έπλεε λέμβος ακυβέρνητη με επτά (07) επιβαίνοντες.

Άμεσα αναχώρησε περιπολικό όχημα ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. για έλεγχο από ξηρά και παράλληλα απέπλευσαν δύο πλωτά περιπολικά ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας και Οθονών, με προορισμό την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Από πλωτό περιπολικό εντοπίστηκε η λέμβος, από την οποία παρελήφθησαν οι επτά αλλοδαποί και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Οι δύο, εξ ‘ αυτών δήλωσαν αδιαθεσία και διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Από έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η ανωτέρω λέμβος, με στοιχεία «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ.Κ. 5724, είχε κλαπεί πρώτες πρωινές ώρες χθες, από την παραλία του Αγίου Γεωργίου ΠΑΓΩΝ Κέρκυρας, καθώς και ότι ο ιδιοκτήτης της είναι εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής.

Οι επτά αλλοδαποί συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με δήλωση τους είχαν ξεκινήσει πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Γεωργίου ΠΑΓΩΝ Κέρκυρας, με την λέμβο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» με αλλοδαπό χειριστή, αγνώστων λοιπών στοιχείων, με προορισμό την Ιταλία. Κατά τον πλου τελείωσαν τα καύσιμα και τους πλησίασε άλλη λέμβος, στην οποία ο αλλοδαπός χειριστής επιβιβάστηκε και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Χειριστής δεύτερης λέμβου ήταν άνδρας αλλοδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Η λέμβος «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ οι συλληφθέντες κρατούνται από το Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση και πρόκειται να παραδοθούν στο συνοριακό τμήμα της περιοχής για περαιτέρω ενέργειες.

===========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε χθες, από το λιμένα Βαθέως Ιθάκης στο λιμένα Σάμη Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.Ι. 459, 07χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

===========================

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου ενημερώθηκε από κυβερνήτη πολεμικού πλοίου, ότι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σύρου υπήρχε ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος με τρεις (03) επιβαίνοντες, σε απόσταση 1ν.μ. δυτικά του ακρωτηρίου «ΒΕΛΟΣΤΑΣΙ» .

Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσε από τη μαρίνα Φοίνικα Σύρου το Τ/Χ ¨5 ΑΣΤΕΡΙΑ» Λ.Σ. 2211, επί του οποίου επέβαινε στέλεχος ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. και εντόπισε στην ανωτέρω περιοχή το ταχύπλοο σκάφος, με στοιχεία «ΣΕΛΗΝΗ ΙΙ» Λ.Σ. 2181.

Στο «ΣΕΛΗΝΗ ΙΙ» επέβαιναν ο ιδιοκτήτης του σκάφους, καθώς και δύο ακόμη άνδρες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι αλίευαν όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στους συσσωρευτές της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εκκίνηση της μηχανής.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στη μαρίνα Φοίνικας από το Τ/Χ ¨5 ΑΣΤΕΡΙΑ».

===========================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ–Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, 44χρονη αλλοδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκε

===========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

87χρονη, από το λιμάνι της Κύθνου στο λιμάνι του Λαυρίου, με πλωτό περιπολικό του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ.,
81χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Καρπάθου, με το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.ΚΑΡ. 02.

===========================
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες από τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας του M/T“MARILENAII”, σημαίας MarshalIsland, το οποίο βρισκόταν 32 ν.μ. βόρεια από την Άνδρο, προερχόμενο από Τουρκία άφορτο, με προορισμό τους Αγ. Θεοδώρους, ότι 33χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, είχε τραυματιστεί με εγκαύματα β΄ βαθμού και έχρηζε άμεσης αποβίβασης και μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο SuperPumaτο οποίο παρέλαβε τον 33χρονο και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, απ’ όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

=================

Συνέχεια ενημέρωσης:

Από τον Ανακριτή του Τμήματος Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για δύο ημεδαπούς ηλικίας 47 και 43 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά, με πλωτό μέσο, υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, με σκοπό την προώθησή τους στο έδαφος κράτους – μέλους της Ε.Ε. κατά συρροή και κατά συναυτουργία από υπαίτιους που ενεργούν με κερδοσκοπία και από την πράξη τους αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, δηλαδή σε βαθμό κακουργήματος.

=================

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα στον επιβατηγό λιμένα της Σούδας, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χανίων, μετά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 27χρονος διότι βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στις αποσκευές του μία χάρτινη συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 4,20 γραμμαρίων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.

=================

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής μετά την αποβίβασή της από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 32χρονη διότι βρέθηκε εντός των αποσκευών της μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 5,04 γραμμαρίων.



Επίσης,συνελήφθη στο ίδιο λιμάνι από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής μία 38χρονη διότι βρέθηκαν εντός των αποσκευών της δύο (02) πλαστικές συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 7,27 και 0,27 γραμμαρίων αντίστοιχα.



Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί τις προανακρίσεις.

=================

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ότι το ερασιτεχνικό-αλιευτικό σκάφος «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Σ.Θ.496, με δύο επιβαίνοντες, βρισκόταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή της Ιερισσού.

Άμεσα απέπλευσε προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και συνόδευσε με ασφάλεια το «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» στο λιμάνι της Ιερισσού, με τους δύο επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ.– ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε σήμερα από τη Μύκονο στη Σύρο με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10032, 19χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

=================
Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 51χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο διότι βρέθηκαν κρυμμένοι εντός του φορτίου του (πέτρες σε παλέτες) τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας , ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

==================

Το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ότι τραυματίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, πιθανόν από πτώση από παροπλισμένο σκάφος στο λιμένα των Μαλίων, 28χρονη αλλοδαπή.

Η 28χρονη μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό Κέντρο Ιατρικής Φροντίδας και έπειτα στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου.

==================

Σήμερα, στις 10:15, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου, κατά την εκτέλεση περιπολίας στην περιοχή «ΠΑΝΟΡΜΟΥ» Δήμου Μυλοποτάμου, διαπίστωσε διαρροή ποσότητας αστικών λυμάτων, από αγωγό της ΔΕΥΑ.

Η ανωτέρω ρύπανση είχε ανακοπεί, ενώ υπήρχε έντονη δυσοσμία και ενημερώθηκε η ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου για την οριστική αποκατάσταση της βλάβης του δικτύου της, καθώς και οι Υπηρεσίες Περιφερειακής Ενότητας για τις κατά αρμοδιότητα ενέργειές τους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

======================

Συνέχεια ενημέρωσης:

Αναγνωρίστηκε, από συγγενικά πρόσωπα, το πτώμα άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος είχε ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή Λιμανάκια Βουλιαγμένης την 27/07/2011.

Πρόκειται για 61χρονο ημεδαπό.

======================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Σάμου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 21χρονος αλλοδαπός διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, ενώ από το Λιμεναρχείο διενεργείται προανάκριση.

=====================

Πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του Α/Κ σκάφους «ΝΙΚΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ» Σ.Κ. 237, ότι στη θαλάσσια περιοχή ΜΠΟΥΚΑΣ Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια αλιείας, ανέσυρε με τα δίχτυα του τμήμα από αεροσκάφος, το οποίο και μετέφερε στο λιμάνι ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε η 120 Π.Ε.Α., η οποία πρόκειται να παραλάβει το παραπάνω τμήμα.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικής παραλίας Καλαμάτας, 78χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.

======================

Χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΚΕΦΑΛΕΣ» Ευβοίας, 79χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για νεκροψία – νεκροτομία.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ωρεών.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, από το λιμάνι της Ανάφης στο λιμάνι της Θήρας, 30χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: