Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τροποποίηση του Π.Δ. 33/09 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις του Προσωπικού Λ.Σ. στο εσωτερικό και εξωτερικό

email προς ellhnikhaktofylakh@gmail.com
ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ Η ΠΕΑΛΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΣΤΑΛΗ ΑΡΧΕΣ 11-2011 ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔ 33 ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ .ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΓΡΑΠΤΗ ΘΕΣΗ-ΑΠΟΨΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΔ...............

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ.....

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΛΛΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ .....

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΔ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ......

ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ –ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ-ΑΡ.ΠΡΩΤ – ΤΟ ΑΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ .

ΠΕΑΛΣ

ΘΕΜΑ: “Τροποποίηση του Π.Δ. 33/09 «Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις του Προσωπικού Λ.Σ. στο εσωτερικό και εξωτερικό»”

ΣΧΕΤ.: α) Το με Αριθ. Πρωτ.: ............ έγγραφό σας

β) Την από ................επιστολή ΠΕΑΛΣ-ΠΟΕΠΛΣ


Κύριε Επιτελάρχα,

Στη συνέχεια σχετικών αναφορικά με το θέμα και λαμβάνοντας υπόψη τις προτεινόμενες από πλευρά σας τροποποιήσεις-συμπληρώσεις του Π.Δ. 33/2009, σας γνωρίζουμε τις απόψεις/σχολιασμό μας καθώς και τις προτάσεις μας, ως εξής:


Επί του άρθρου 1

Η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 2 του Π.Δ. 33/2009 όπου ως «τόπος επιλογής», θα θεωρείται η έδρα της Λιμενικής Αρχής ή Υπηρεσίας, μας βρίσκει σύμφωνους.

Προτείνουμε για το ίδιο άρθρο την προσθήκη της εξής προϋπόθεσης: «δ) αποτελεί τόπο, στον οποίο υπηρετεί ο ίδιος οκτώ (8) συνεχή έτη, χωρίς να έχει υποβάλλει αίτημα μετάθεσης ή δηλώνοντας επιθυμία παραμονής»

Επί του άρθρου 2

Οι τροποποιήσεις της παρ. 5, 6 και 7 του άρθρου 2 του Π.Δ. 33/2009 μας βρίσκουν σύμφωνους.

Επί του άρθρου 3

Αναφορικά με την τροποποίηση των περιπτώσεων γ(αα) και γ(γγ) της παρ. 1 του άρθρου 3 του Π.Δ. 33/2009, δεν συμφωνούμε οι υπηρεσίες εγγύς του Κέντρου, να υπάγονται στην 3η κατηγορία, όπως Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρος κλπ. Σε περίπτωση που σήμερα υπάρχει δυσκολία στελέχωσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών, εκτιμούμε ότι θα επιλυθεί με την πρότασή μας για την τροποποίηση του άρθρου 7.

Επί του άρθρου 4

Αναφορικά με την προσθήκη της υποπερίπτωσης ιι), στο άρθρο 3, παράγραφος 1, περίπτωση γ) του Π.Δ. 33/2009, να ορίζεται σαφώς ότι οι προϊστάμενοι των Λ/Σ καθώς και το προσωπικό, θα τοποθετούνται με διαταγή της αρμόδιας Διεύθυνσης Προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπως προτείνουμε με την τροποποίηση του άρθρου 5.

Συμφωνούμε με την προσθήκη της υποπερίπτωσης ιαια).

Επί του άρθρου 5

Δεν συμφωνούμε με την προτεινόμενη τροποποίηση της περίπτωσης (γ) της παρ. 1 του άρθρου 5 του Π.Δ. 33/2009. Προτείνουμε την απάλειψή της. Η ρύθμιση μπορεί να είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική. Η υποχρέωση καθιστά αυτόματα τα στελέχη αυτά «αναντικατάστατα», λειτουργώντας προστατευτικά για ένα μικρό μέρος του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε βάρος του συνόλου.

Η τροποποίηση της περίπτωσης (η) της παρ. 1 του άρθρου 5 του Π.Δ. 33/2009 να γίνει ως εξής: «η) Για την κάλυψη θέσεων Τμηματαρχών, Υποδιοικητών, Υπολιμεναρχών και του λοιπού προσωπικού των Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλην Λιμενικών Σταθμών και Λιμενικών Τμημάτων.». Με την παρούσα τροποποίηση, το Π.Δ. 33/2009 συμμορφώνεται με την κατάργηση της ταυτόσημης διάταξης του άρθρου 119, παρ. 5 του ΚΠΛΣ, με κριτήριο ότι στους Λιμενικούς Σταθμούς και τα Λιμενικά Τμήματα, οι τοποθετήσεις γίνονται από τη Διεύθυνση Προσωπικού, και όχι από τον εκάστοτε Λιμενάρχη.

Επί του άρθρου 6

Συμφωνούμε με την τροποποίηση των περιπτώσεων (α) και (β) της παρ. 2 του άρθρου 5 του Π.Δ. 33/2009, καθώς δεν προκύπτουν ουσιαστικές αλλαγές.

Επί του άρθρου 7

Αναφορικά με την τροποποίηση των παρ. 1, 2 και 6 του άρθρου 6 του Π.Δ. 33/2009, και τη μείωση της πενταετίας σε τρία έτη, συμφωνούμε υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Η μείωση της πενταετίας σε τριετία να αφορά μόνο τις υπηρεσίες της 1ης κατηγορίας και τα επόμενα δύο χρόνια της μείωσης οι υπόχρεοι να δύνανται να μετατεθούν μόνο σε υπηρεσίες της 2ης και 3ης κατηγορίας.

Ή εναλλακτικά

β) Η οριζόντια μείωση της πενταετίας σε τριετία και για τα δύο επόμενα χρόνια της μείωσης οι υπόχρεοι να δύνανται να μετατεθούν σε όλες τις υπηρεσίες εκτός αυτών της 6ης κατηγορίας, αναλαμβάνοντας παράλληλα την υποχρέωση δεκαετούς υπηρεσίας (συνολικά) σε Λιμενικές Αρχές.

Διαφωνούμε με την εξαίρεση των αποφοιτούντων Λ/Φ ειδικότητας Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών, όσον αφορά τη μη υποχρεωτική τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας του άρθρου 3 του παρόντος για εκτέλεση τριετούς υπηρεσίας.

Επί του άρθρου 8

Συμφωνούμε με την προσθήκη της παρ. 8 στο άρθρο 6 του Π.Δ. 33/2009,

Δεν συμφωνούμε με την προσθήκη της παρ. 9 στο ίδιο άρθρο και προτείνουμε την απάλειψή της. Δημιουργεί διακριτική μεταχείριση μεταξύ των στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Προτείνεται να διερευνηθεί το καθεστώς που ισχύει σε άλλους αντίστοιχους οργανισμούς.

Επί του άρθρου 9

Αναφορικά με την τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 7 του Π.Δ. 33/2009, προτείνεται οι απόφοιτοι των παραγωγικών σχολών να έχουν το δικαίωμα της προσφυγής στο αρμόδιο όργανο και όχι να αποκλείονται του δικαιώματος αυτού.

Επί του άρθρου 10

Αναφορικά με την τροποποίηση της παρ. 6 του άρθρου 9 του Π.Δ. 33/2009, δεν συμφωνούμε με την τροποποίηση ως προς το δυσμενέστερο και συγκεκριμένα η υποχρέωση της τριετίας να γίνει πενταετία, λαμβάνοντας υπόψη των ιδιαιτέρως δύσκολων συνθηκών εργασίας.

Συμφωνούμε με την τροποποίηση της παρ. 7 του ίδιου άρθρου.

Επί του άρθρου 11

Αναφορικά με την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 9 του Π.Δ. 33/2009, η ρύθμιση που προβλέπεται και αφορά την τοποθέτηση σε Λιμενικούς Σταθμούς ή Λιμενικά Τμήματα, πρέπει να προσαρμοστεί με την πρότασή μας επί των άρθρων 4 και 5 του παρόντος Π.Δ.

Επί του άρθρου 12

Συμφωνούμε με την κατάργηση των παρ. 11 και 12 του άρθρου 9 του Π.Δ. 33/2009, αφού στο παρόν σχέδιο Π.Δ. προβλέπεται προσθήκη άλλου κεφαλαίου αναφορικά με την συνυπηρέτηση.

Επί του άρθρου 13

Αναφορικά με την τροποποίηση των περιπτώσεων β, γ και δ του άρθρου 10 του Π.Δ. 33/2009, δε συμφωνούμε με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται στο άρθρο αυτό. Οι εξαιρέσεις από τα αντικειμενικά κριτήρια των περιπτώσεων (β), (γ) και (δ) του άρθρου 10 του Π.Δ.33/2009 πρέπει να καταργηθούν, γιατί αποτελούν όνειδος για την αξιοκρατία του συστήματος μεταθέσεων.

Επί του άρθρου 14

Αναφορικά με την προσθήκη της περίπτωσης (στ) στο άρθρο 11 του Π.Δ. 33/2009 συμφωνούμε.

Διαφωνούμε με την καταστρατήγηση των αντικειμενικών κριτηρίων του Π.Δ. 33/2009 που επιχειρείται με την προσθήκη της περίπτωσης (ζ) και αφορά τα ΚΕΑ/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επί του άρθρου 15

Συμφωνούμε με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 13 του Π.Δ. 33/2009 υπό την αίρεση της απάλειψης της Σχολής προέλευσης που προβλέπεται για τη συμμετοχή των Α/Ξ στα συμβούλια μεταθέσεων και προσφυγών.

Επί του άρθρου 16

Αναφορικά με την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 14 του Π.Δ. 33/2009, οι περιπτώσεις μεταθέσεων και τοποθετήσεων των περιπτώσεων (α) και (β) του άρθρου 13 του Π.Δ. 33/2009 πρέπει να αποτελούν αντικείμενο του Συμβουλίου Μεταθέσεων-Τοποθετήσεων, δεδομένου ότι πρόκειται για όργανο που δεσμεύεται από συγκεκριμένες διατάξεις, και η λήψη αποφάσεων γίνεται σε συλλογικό επίπεδο και όχι από μεμονωμένα πρόσωπα.

Ως εκ τούτου δε συμφωνούμε με την προτεινόμενη ρύθμιση.

Επί του άρθρου 17

Συμφωνούμε με την τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 16 του Π.Δ. 33/2009.

Επί του άρθρου 18

Συμφωνούμε με την τροποποίηση της περίπτωσης α του άρθρου 17 του Π.Δ. 33/2009 καθόσον αφορά το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας ή της γλώσσας της χώρας. Προτείνουμε επίσης να συμπεριληφθούν ελάχιστα μετρήσιμα κριτήρια επιλογής, όπως:

α) ελάχιστη υπηρεσία σε Λιμενικές Αρχές ή Υπηρεσίες για τους αξιωματικούς ειδικότητας

β) προϊστάμενος σε Λιμενικές Αρχές ή Υπηρεσίες για τους αξιωματικούς ειδικότητας

β) άριστες εκθέσεις αξιολόγησης

γ) μεταπτυχιακοί τίτλοι

δ) εκπαιδεύσεις-μετεκπαιδεύσεις.

Παράλληλα να καθιερωθεί συνέντευξη από θεσμοθετημένο όργανο. Τέλος να περιοριστεί ο χρόνος παραμονής στο εξωτερικό κατά ανώτατο όριο στους 18 μήνες, ώστε να δίδεται η δυνατότητα απόκτησης της εμπειρίας αυτής, σε περισσότερα άτομα. Προτείνεται επίσης η τελική επιλογή βάσει των ανωτέρω κριτηρίων να γίνεται από το αρμόδιο συλλογικό όργανο των τοποθετήσεων–μεταθέσεων.

Επί του άρθρου 19 και 20

Αναφορικά με την τροποποίηση της περίπτωσης β των άρθρων 19 και 20 του Π.Δ. 33/2009, που αφορούν τους Υ/Ξ και Λ/Φ αντίστοιχα, να περιληφθούν παρόμοια ελάχιστα κριτήρια επιλογής σύμφωνα με το άρθρο 18.

Επί του άρθρου 21

Συμφωνούμε με την τροποποίηση της περίπτωσης β της παρ. 2 καθώς και της παρ. 3 του άρθρου 20 του Π.Δ. 33/2009.

Επί του άρθρου 22

Συμφωνούμε με την προσθήκη της περίπτωσης (ε) στην παρ. 2 του άρθρου 20 του Π.Δ. 33/2009.

Επί του άρθρου 23

Συμφωνούμε με την τροποποίηση της περίπτωσης (γ) της παρ. 3 του άρθρου 24 του Π.Δ. 33/2009

Επί του άρθρου 24

Η ρύθμιση αυτή δεν απαιτείται, διότι υφίσταται σχετική νομοθεσία.

Επί του άρθρου 25

Δεν κατανοούμε την αναγκαιότητα της προτεινόμενης κατάργησης του άρθρου 27 του Π.Δ. 33/2009. Προτείνουμε την απάλειψη της συγκεκριμένης ρύθμισης.



ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ

ΣΥΝΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Επί του άρθρου 27

Περίπτωση 1

Συμφωνούμε εφόσον στο τελευταίο εδάφιο προστεθεί «πλην των στελεχών που μόλις αποφοίτησαν από τις Παραγωγικές Σχολές Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και έχουν υποχρέωση εκτέλεσης υπηρεσίας, σε υπηρεσίες της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας του άρθρου 3 του παρόντος»

Περίπτωση 2

Συμφωνούμε με τον ίδιο, ως άνω περιορισμό.

Περίπτωση 3

Δεν συμφωνούμε. Δεν είναι δυνατό ο/η σύζυγος στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να ακολουθεί το σύζυγο ανεξάρτητα από τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και ανεξάρτητα από την ύπαρξη προβλεπόμενης κενής οργανικής θέσης, επιβαρύνοντας παράλληλα την υπηρεσία στην οποία ήδη υπηρετεί με την απουσία του. Εξάλλου η μετάθεση ή απόσπαση λιμενικού στο εξωτερικό γίνεται μόνο κατόπιν αίτησής του. Ίσως κάτω από διαφορετικές δημοσιονομικές συνθήκες και μετά από σχετική επεξεργασία, θα μπορούσε να επανεξετασθεί.



Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ....ΠΟΥΤΟ ΞΕΤΡΥΠΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ........ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ .....ΤΟ ΠΔ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ...??

Ανώνυμος είπε...

ΝΥΦΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟΥΛΗΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΥ-ΚΟΥ-ΡΟΥ-ΚΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΙΩΡΘΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΔ 33 ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΈΣ. ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ????????

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΣΠΥΡΟ ΠΑΣΣΑΚΟ. ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΙΤΑΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Η ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΑ -ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΙΞΕΙ Η ΠΕΑΛΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ . ΣΗΜΕΡΑ 10 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 2-3 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ .ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΛΛΕΣ ΥΠΕΡ "ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ....." ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΟΡΟ ΦΑΤΕ ΤΟΝ" ........ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ Η ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 2-3 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΗΣ.Η ΠΕΑΛΣ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ [ΞΕΡΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ π.χ ΔΕΣ ΤΟΚΥΟ- ]ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ .............

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε συμπληρώνω στα θέματα που έθεσες στην ΠΕΑΛΣ και πολύ καλά έκανες , οτι για να πάρει άδεια τμηματάρχης η διευθυντής πρέπει πρωτα να περάσει "εξεταστική επιτροπή" και να δικαιολογήσει γιατί θελει την άδεια ........το ιδιο γίνεται και στα πλωτά .....όπου οι άδειες έχουν καταντήσει Κυπριακο.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΔ 33 ." ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ....."

Ανώνυμος είπε...

Αλλαγες στα ΠΔ, τα οποιά θα ειναι για ακομα μια φορα διατρητα και ιδανικα για τους λιγους.
Το κοινο σημειο που εχουν ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ ειναι οτι και οι 2 προτιμουν το ΛΣ να μοιαζει με Αγροφυλακη και να κρατουν οσο δυνατον περισσοτεροι τσουγκρανες για να τα ξυνουν , αντι να γινει το σωμα Ακτοφυλακη της προκοπης και να σταλουν αρκετοι συναδελφοι στα πλωτα αλλα και στα Λιμεναρχεια της χωρας ωστε να στελεχωθουν και οι μαχιμες υπηρεσιες ξηρας.
Εχουν περασει πολλοι μηνες απο τοτε που καποιοι φωναζαμε οτι επιθυμουν να προβουν σε δηθεν αλλαγες στα ΠΔ που αφορουν το προσωπικο του ΛΣ , χωρις προηγουμενως να ερωτηθει το προσωπικο.
Οι τοπικες ενωσεις της ΠΟΕΠΛΣ απαξιουν να κανουν συνελευσεις και συζητησεις με τα μελη τους και συμπεριφερονται λες και διανυουμε τη καλυτερη περιοδο στην ιστορια του ΛΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι της ΠΕΑΛΣ,ελάτε πρώτα μια βόλτα κι εσείς από Αγαθονήσι,Καστελόριζο,Λέρο κλπ κλπ και μετά βγάλτε όσες ανακοινώσεις θέλετε...κι εμείς μαζί σας...

Ανώνυμος είπε...

εχετε δικιο στο ανατολικο Αιγαίο αλλα δηλώσατε εσεις να ειστε περιφερειακοί εκπρόσωποι στο καλεσμα της ΠΕΑΛΣ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑς ΖΗΤΗΣΕ Η πεαλσ τη βοηθεια για να υπαρχει η φωνη σας ....ας απαντησει η ΠΕΑΛΣ ποσοι δηλωσαν απο ανατολικη πλευρα ....αν δεν δηλωσατε μη διαμαρτύρεστε μονο αλλα βαλτε και το χερακι σας...
----pealsblog.blogspot.com/2012/03/blog-post.html------ΕΓΩ ΔΗΛΩΣΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΑΝ. ΑΙΓΑΙΟ ,,,ΕΣΕΙΣ?????

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΠΕΑΛΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ...ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΛΦ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ....ΓΑΙΤΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ..ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΑΞ ΚΑΙ ΛΦ...

Ανώνυμος είπε...

συνάδελφε εχει και ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ το σωμα και ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΉ της ΠΕΑΛΣ ......δεν το ξερεις ??????

Ανώνυμος είπε...

εχει και ΑΞ ΕΚ ΔΥΛΣ ΚΑΙ ΣΝΔ ΑΞ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ...ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ .

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΟΙ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ !!!!!!!!! ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΚΟΥΩ .ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ???

Ανώνυμος είπε...

και βεβαια μπορουν ,Αξιωματικοι ειναι και οι ΑΝΘ/ΣΤΕΣ .ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΡΓΟ .ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ .

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΡΙΟ ΓΊΝΟΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ . ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

re paidia einai sigoyro oti oi anthipaspistes mporoyn na inai meli tis peals .me endiaferei kai mena .poy rotame???

Ανώνυμος είπε...

100% ΣΙΓΟΥΡΟ .ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ .ΟΙ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ .ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ κ.ΠΡΟΕΔΡΕ,Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ. ΕΑΝ ΜΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΙΔΟΣΧΟΛΗΣ-ΔΥΛΣ-...ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ.ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΛΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον τελευταιο.Εαν μπουνε πολλοι υ/ξ στην Πεαλσ θα ζητανε διεκδικησεις για την κατηγορια τους.Αρκετα πια.Για αυτους ειναι η ποεπλς.Καμια εγγραφη να μην γινει αποδεκτη απο τους Α/Ξ ΣΝΔ που βρισκονται στο συμβουλιο.Ειδαλλως θα εισπραξετε ομαδικεσ διαγραφες

Ανώνυμος είπε...

να ειστε σιγουροι οτι κανενας ανθστης δεν θα ηθελε να ειναι μελοσ στο κ...σωματειο σας.Ακου αμορφωτοι οι εκ ΔΥΛΣ.Με τετοια μυαλα που εχετε μια ζωη τρεις και ο κουκος θα εισαστε

Ανώνυμος είπε...

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΛΦ ΚΑΙ ΥΞ "ΤΕΜΑΧΙΑ".ΡΕ ΟΥΣΤΤΤΤ

Ανώνυμος είπε...

Τί λες ρε 1:30;;;Να πάνε οι αξιωματικάρες μας σε άθλια ξερονήσια..Από πού κι ως πού;;;αυτοι είναι "αξιωματικοι" Λ.Σ. ρεεε.... μη βρωμίσουν το παπουτσάκι τους το λευκό..άθλια κουφάρια, ούτε από όπλα γνωρίζουν, ούτε στο στρατό υπηρέτησαν προφανώς αυτο που τους αναλογούσε λογω μπαμπά.....Κι εσύ ζητάς δικαιοσύνη.....

Ανώνυμος είπε...

Γενικότερα βλέπετε να υπάρχει πρόβλεψη/δικαίωση για όσους υπηρετουν σε παραμεθώριο,καταραμένη,άθλια,τριτοκοσμική,συχαμένη περιοχή....και να έχουν και γυναίκα και Παιδί(παν'απ' όλα??????)Συνάδελφο(αστυνομικό σύζυγο πσρεπιπτόντος) και να μήν συνυπγηρετούν?????

Ανώνυμος είπε...

Πείτε μου βρε έξυπνοι πώς θα δεχθώ το παιδάκι μου στους Φούρνους που σκάνε κάθε μέρα δυναμίτες, για το Πάσχα::::Πού θα το κοιμήσω;;Πώς θα το ηρεμήσω....Έχετε στείλει έστω και μια ομάδα να τους ψάξει πριν μπούνε στο πλοίο;;;Ποτέ,, είναι "ακρίτες" αιμομικτικοί όρχεις είναι.....Και κουβαλούν τόνους εκρηκτικών.........μέσα στα φουστάνια τους......

Ανώνυμος είπε...

Και όλα αυτά με την ασυλεία του Δήμου......εεεε...για πειτε μου;;;;;;Εεε καφροι αξιωματικάρες του κέντρου....

Ανώνυμος είπε...

να μπουνε οι ανθυπασπιστές στην ΠΕΑΛς ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΙ ΣΝΔ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ FAN ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ .ΔΥΛΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ .ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΦΑΝΤΟΙ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ..ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟ ΣΑΣ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ .ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΘΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΕΡΑΚΙΑ ΟΙ ΣΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ......ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΙΝΑΤΕ ΟΙ ΣΝΔ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ......ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ?....ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟ ΨΑΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ...ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΕΡΧΌΣΑΣΤΕ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΨΑΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΒΟΔΙΑ?????ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΝΔ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΥΔΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ? , ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ? ,ΠΟΣΟΙ ΣΝΔ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ? ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ...??? ΑΜ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ....Η ΠΕΑΛΣ ΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΜΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ....... ΟΥΣΤ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΩΣ ΝΕΟΣ ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΣΝΔ ΜΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΛΩΤΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΑΛΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΤΟΥ κ.ΠΑΣΑΚΟΥ .ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ . ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΣΑΚΟ ΚΑΙ ΣΑΙΤΑΚΗ Η ΠΕΑΛΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ......ΑΦΑΝΤΗ.....ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΣΝΔ Η ΠΕΑΛΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ .ΟΤΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΩΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ , ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΝΔ ΤΟΥ ΔΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ........!!!!!?????? ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΕΟΘ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΕΠΛΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΗ ΥΠΑΡΧΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΑΕΝ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟΣ ΣΕ ΟΛΑ .ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Η ΠΕΑΛΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΦ - ΥΠΑΞ ΑΥΤΑ ΤΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ -ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη η ανακοινωση τησ ΠΕΑΛΣ για να μη στοιβαζονται οι συναδελφοι ΛΦ-ΥΠΑΞ-ΑΞ σε ενα 10κλινο χωρις τουαλετα την οποια μαλιστα ανακοινωση δεν στηριξε η ΠΟΕΠΣ ηταν κατα των ΛΦ-ΥΠΑΞ η νομιζεται οτι τουλαχιστον για τους αξιωματικους δεν θα μπορουσε να το λυσει το θεμα η ΠΕΑΛΣ κατω απο το τραπεζι με τη διοικηση .ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΕΊΤΕ Η ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΚΕΜΜΈΝΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ .

Ανώνυμος είπε...

o IOYNIOS EINAI KONTA ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 14 ΕΩΣ 18% ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΟΥ , ΚΟΨΙΜΟ ΔΩΡΑ Χ-Π-Κ, ΜΕΙΩΣΗ ΠΕΝΘΗΜΕΡΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ,ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ....... ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 50% ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ...... ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .ΤΟ ΤΑΛΣ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 29 .ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ 30% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ . ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 20% ΜΕΙΩΣΗ .ΑΥΤΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΕΑΛΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΒΥΛΟΦΥΛΑΚΩΝ ΛΦ ΚΑΙ ΥΞ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ ΠΙΚΡΑ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΟΜΟΧΕΔΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΥΞ ΚΑΙ ΛΦ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΗΣΥΧΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Γ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΑΛΣ .ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ..............ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ Τ/Φ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ Γ.Γ......

Ανώνυμος είπε...

Αρβυλοφύλακες οι ΛΦ, ε αξιωματικάρα μου...?
Όταν όμως βγήκες από τη ΠιΝιτοσχολή που βγάζει οχτάιντσα βλήματα όπως εσύ και κατέβηκες στο λιμάνι με τα γράσα στα μάτια, τα ούμπαλα των ΛΦ έγλυφες για να σου μάθουν τη δουλειά...
Και μην νομίζεις ότι έχεις καμιά εξουσία...
Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να δίνεις διαταγές που σε κάθε ευκαιρία μένουν ανεκτέλεστες...
Γιατί ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, ο σεβασμός κερδίζεται...
Κι εσύ έτσι όπως μιλάς, αποκλείεται να έχεις κερδίσει τον σεβασμό και τη εκτίμηση των υφισταμένων σου...
Βλήμα ε βλήμα ΠιΝιτικο...

Ανώνυμος είπε...

αντε να βρεις τα πρασινα ανθρωπακια του σωματειου σου να κανεις παραπονα

Ανώνυμος είπε...

aporo pos den toys perasan ke nomosxedio na ginonte amesos apo l/f - yp/koi simeoforoi se 2 xronia .....para evale h poepls sto nomosxedio mono gia metataksis ???tha ertei omos h epanidrisi ke h nea dimokratia kai tha ta paroyme ola ta nomosedia piso.....

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΝΔ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΑΦΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΝΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΤΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΡΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΣ & ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΝΔ; ΟΥΤΕ ΤΟ 10%! ΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ Λ/Χ ΚΑΙ Υ/Χ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΣΝΔ, ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΣΤΟ @@@@ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ Μ@#@&3ς ΓΙ'ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΦ'ΥΨΗΛΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΝΔ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΞΗΓΉΣΕΙ.ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ????ΚΑΚΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ .ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΚΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ....??ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ?????ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .?????ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ .ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ 3 ΣΝΔ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΏ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ .ΕΙΜΑΙ ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ .

Ανώνυμος είπε...

Συναδελφοι ας σεβαστουμε τους ελαχιστους σοβαρους,αξιους και ικανους και ας συνεχισουμε να αγνοουμε την πλειοψηφεια των ανικανων , ανεπαρκων και αρχιτεμπεληδων βολεμενων Α/Ξ(ΣΝΔ).
Προσωπικα αγνοώ της ΠΕΑΛΣ γιατι τη θεωρω ως μανδυα εξυπηρετησης συντεχνιακων συμφεροντων αποκλειστικά των ΑΞ.
Ας κρινουμε την ΠΟΕΠΛΣ για τα χαλια της μηπως και αλλαξει συμπεριφορα προς το κοινο συμφερον.
Η ΠΟΕΠΛΣ αποτελειται απο ατομα με ιδιοτελεια που δρουν ως παρακρατος αλλα αν καταφερουμε να αλλαξουμε την ρώτα της αποτελει την ελπίδα μας για το μελλον. Για να επιτευχθει αυτο πρεπει να αλλαξουμε πρωτα εμεις...
Καθε ειδους γελοία αντιπαραθεση εδω μεσα δειχνει οτι μαλλον δυσκολα θα αλλαξουμε.
Ας μιλαμε επικριτικα και με επιχειρηματα αλλα να αποφευγουμε τις αερολογιες και τις βλακειες.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ "Προσωπικα αγνοεις της ΠΕΑΛΣ γιατι τη θεωρεις ως μανδυα εξυπηρετησης συντεχνιακων συμφεροντων αποκλειστικά των ΑΞ." ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΚ .ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΛΕΥΡΑ .

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως οπως τα λες συναδελφε 2.24...ειμαι ΛΦ και γιαυτο αδιαφορω παντελως για την ΠΕΑΛΣ η οποια για να μη νομιζεις οτι ειμαι προκατειλημενος , θεωρω οτι εξυπηρετει άριστα τα συμφεροντα των ΑΞ.
Η δική μου αντίληψη ειναι οτι ο συνδικαλισμος πρεπει να εξυπηρετει το συμφερον ολων των συναδελφων και να αποζητει δικαιοσυνη , ισονομία και την ορθή λειτουργια ολων αυτων των θεσμων που θα κανουν το ΛΣ να λειτουργει επαγγελματικα και το προσωπικο του να νιωθει οτι έχει την αντιμετωπιση που αξιζει και οφείλει να εχει. Για να γινει αυτο πραγματικοτητα πρεπει να ξευολευτουν αρκετοι βολεμενοι και να τερματιστει το καθε ειδους ρουσφετι απο τους καθήμενους σε ΄΄καρέκλες΄΄ οι οποιοι μεσω αυτου διατηρουν προνομια και επιβιωνουν εις βαρος του συνολου. Επισης πρεπει να ηγηθουν συναδελφοι με καθαρες θεσεις και ανιδιοτελεια.
Αυτο μπορει να το κανει μελλοντικα μονο η ΠΟΕΠΛΣ αλλα δυστυχώς προς το παρον δεν το κανει γιατι τα ηθη και οι αξιες απουσιαζουν απο τους περισσοτερους συνδικαλιστες της και οι περισσοτεροι απο εμας τα απλα μελη ειμαστε προβατα και δειλοί και καποιοι αλλοι ειμαστε γλείφτες.

Οσον αφορα τα σχόλια που γινονται για τους ΑΞ, ειναι αλήθεια οτι ελαχιστοι έχουν γνωσεις και ικανοτητες να διοικησουν και το ζουμε εδω και πολλα χρονια στα Λιμεναρχεια και τα σκαφη που υπηρετουμε.
Στα 14 χρονια υπηρεσιας εχω συνεργαστει με 7 Λιμεναρχες ΑΞ (ΣΝΔ) και μονο οι 2 ειχαν γνωσεις , πειρα,κύρος και ικανοτητες και ΔΙΆΘΕΣΗ να διοικουν , επισης εχω συνεργαστει με 15 ΑΞ (ΣΝΔ) προισταμενους γραφειων,κυβ/τες-μηχ/κους κλπ και μονο οι 4 ήταν κατα την άποψη αξιοι να φερουν τον τιτλο του ΑΞ ενω οι αλλοι συμπεριφεροταν λες και ηταν ΛΦ και θυμοταν τον τιτλο τους μονο για να φορτωσουν τις ευθυνες τους στους υφισταμενους τους.
Αυτοι οι τελευταιοι τους οποιους θεωρω τουλάχιστον ανεπαρκεις ως ΑΞ (ΣΝΔ) ήταν μια χαρα παιδια και ενδεχομενως ως ΛΦ ή ΥΞ να ηταν όπως ειναι πολλοι συναδελφοι, δηλαδη απλά επαρκείς.
Φυσικα για να ειμαι δικαιος , αναλογα χάλια συναντησα και συναντω ακομα στις ταξεις των ΛΦ και ΥΞ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΑΛΣ '
Η ΠΕΑΛΣ γνωστοποίησε στο Ταμείο ότι αποδέχεται μόνο μέτρα που δεν επιφέρουν περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μας. Δεν αποδέχεται τετελεσμένα. Δεν συμβάλλει με την ανοχή της στο ….. «Ρ Ι Φ Ι Φ Ι» που έγινε στην περιουσία των Ταμείων μας.
Συνέπειες PSI στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού - Μέτρα Οικονομικής Ενίσχυσής του .....
Αριθμ Πρωτ.: 15/12 ........
.www.peals.gr η συνεχεια.....