Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Στον Αγοραστό οι λιμενικοί για το Στόμιο

Αντίθετος σε ενδεχόμενη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Στομίου Λάρισας δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο κ. Κώστα Κυράνη και τον αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Αντωνίου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας.

Στη συνάντηση που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το σχέδιο που επεξεργάζεται το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ) για την εφαρμογή ενός «μίνι Καλλικράτη» για τους Λιμενικούς Σταθμούς.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «H κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Στομίου θα αποτελούσε πλήγμα στο ρόλο, στην προσφορά και στο κύρος του Λιμενικού Σώματος στην Π.Ε. Λάρισας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. 

Θέση μας είναι η διατήρηση, του Λιμενικού Σταθμού Στομίου Λάρισας και η αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου σε Υπολιμεναρχείο καθώς έτσι θα αποκτήσει η Π.Ε. Λάρισας Λιμενική Υπηρεσία διοικητικά αυτόνομη και αυτοτελή, προσφέροντας όλες τις προβλεπόμενες υπηρεσίες στους κατοίκους της Π.Ε. Λάρισας οι οποίοι αναγκάζονται να μετακινούνται για κάθε διεκπεραίωση που αφορά στο Λιμενικό Σώμα».

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Ελλάδας, το σχέδιο που έχει προταθεί από το Αρχηγείο του ΛΣ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την μείωση -κατάργηση Λιμενικών Αρχών δεν έχει εκπονηθεί βάση όποιας μελέτης, ερευνάς και σύμφωνης γνώμης της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του ΛΣ τόσο στην ανάπτυξη του τουρισμού όσο και στην ασφάλεια του πολίτη.

Τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού τόνισαν ότι διατήρηση του Λιμενικού Σταθμού Στομίου Λάρισας από τη μία και η αναβάθμιση Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου σε Υπολιμεναρχείο από την άλλη, θα συμβάλουν στο έπακρο στην ανάδειξη της προσφοράς του Λιμενικού Σώματος που ως βασικό του στόχο και αντικείμενο έχει την Προστασία του Πολίτη. Ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει επικοινωνία τόσο με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου όσο και με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος για το θέμα αυτό.




http://www.kosmoslarissa.gr/article/15447/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έχουν να κ΄λάψουν μανούλες άν κλείσει. Για τα παλικάρια που αγωνίζονται για τον σταθμό εκει πέρα, παιδιά φανταστείτε να κλείσει ο σταθμός και να πρέπει πραγματικά να δουλέψετε...

Ανώνυμος είπε...

και θα μειωθει ο αριθμος του νηολογιου εκει!!!! τι θα γινουν οι εκατονταδες επαγγελματιες αλιεις !!!ελεος τι θα κανουν οι ναυτιλιακες εταιρειες !!!! οι ναυτικοι τι περιοχης !!!! θα κλεισει ο οικος ναυτου η ναυολογια !!!! ελεος κυριε υπουργε μην κλεισετε το Λιμεναρχειο Στομιου!!! ελεος !!! θα κλεισουν επιχειρησεις !!! θα κλεισουν οι ταβερνες!! τα τσιπουραδικα!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΟΥΝ ...ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΆΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ...ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Β ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ.
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ..ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Kαλα ρε ακτοφύλακες ...τι χαλι ειναι αυτο που βλεπουμε εδω μεσα ...οτι παπαρια ο καθενασ γραφει ..κανενας σεβασμος σε εμας που θελουμε ενημερωθουμε ....χασατε την μπαλα

Ανώνυμος είπε...

Το επιπεδο του blog ειναι αναλογο του επιπεδου των λιμενικων.
Οι διαχειριστες ειναι αξιοι συγχαρητηριων γιατι αφηνουν τον καθε συνδελφο να πει τη γνωμη του ελευθερα.
Μηπως προτιματε το γνωστο blog των παπαγάλων της ΠΟΕΠΛΣ που δεν τολμα να αναρτησει αποψεις που δεν ειναι αρεστες στους διαχειριστες και τα αφεντικα τους;
Τον τελευταιο μηνα εχω κανει τουλαχιστον 6 σχόλια σε αναρτησεις του συγκεκριμενου blog και κανενα δεν αναρτηθηκε γιατι θα τους φουρτούνιαζα τη θάλασσα.

Αν σας αρεσει η λογοκρισια τοτε ειστε αξιοι της μοιρας σας...
Συμφωνω οτι υπαρχουν λιγοι εδω μεσα που λενε παπαριες αλλα τις προτιμω απο το να διαβαζω τα χιλια μυρια υποκριτικα και κατευθυνομενα του γνωστου συνδικαλiστικου blog.

Ακουστε κιενα γρηγορο ανεκδοτο: ΄΄Οι συνδικαλιστες της περιοχης σας ,τελικα αποφασισαν να σας ενημερωσουν για οσα θεματα σας απασχολουν το τελευταιο διαστημα αλλα και για τους στοχους που εχουν θεσει για το 2012΄΄........χαχαχα , σας αρεσε;; ...μπορει να μην εβγαλε γέλιο , αλλα ειναι ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ?Ε ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ....ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΦΥΛΑΚΙΩΝ,ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ...

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορειτε γραψτε επωνυμα αφου κρυβεστε μαλλον ειστε για πλεξιμο.