Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


1. Την 31-07-2012 συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτους 2012 υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Κατά τις εργασίες του Συμβουλίου αυτού εκρίθησαν συνολικά πέντε (05) Υποναύαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ένας (01) Υποναύαρχος Τεχνικός και δεκαεννέα (19) Αρχιπλοίαρχοι (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.).

2. Συγκεκριμένα, οι κριθέντες Ανώτατοι Αξιωματικοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ενεγράφησαν σε πίνακες κρίσεως ως ακολούθως:


-Υποναύαρχοι Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής:

«Διατηρητέοι»
1.
Κουνουγέρης
Κωνσταντίνος του Γεωργίου
2.
Τσιαδής
Δημήτριος του Σπυρίδωνα
3.
Αθανασόπουλος                      Αθανάσιος του Νικολάου
 
4.
Ματσάγγος
Αχιλλέας του Δημητρίου
    
   «Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»

Λουκόπουλος
Μιχαήλ του Αναστασίου



- Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής ΑκτοφυλακήςΤεχνικός:

«Ευδοκίμως τερματίσας την σταδιοδρομία του»

Δασκαλάκης
Νικόλαος του Ιωάννη


-Αρχιπλοίαρχοι Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής:

«Διατηρητέοι»

1.
Χονδρονάσιος
Αθανάσιος του Αποστόλου
2.
Μπούρας
Γεώργιος του Θεοδώρου
3.
Σιέττος
Βασίλειος του Παναγιώτη
4.
Πετρόπουλος
Παναγιώτης του Αθανασίου
5.
Μπουμπόπουλος
Γεώργιος του Βασιλείου
6.
Μπατσολάκης
Ιωάννης του Εμμανουήλ
7.
Σέργης
Ιάκωβος του Χαραλάμπους
8.
Πατρινός
Νικόλαος του Ανδρέα
9.
Τσάντζαλος
Ευάγγελος του Περικλή
10.
Αποστολής
Γεώργιος του Μιχαήλ
11.
Σπανάκος
Νικόλαος του Σπυρίδωνα
12.
Σαρηγιάννης
Γεώργιος του Αντωνίου
13.
Νικητάκης
Σπυρίδων του Γεωργίου
14.
Συβίτος
Γεώργιος του Νικολάου
15.
Ράπτης
Σταμάτιος του Στεφάνου
16.
Κλιάρης
Θεόδωρος του Ευσταθίου
17.
Δουδουντσάκης
Λάζαρος του Ιωάννη
   
«Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους»

1.
Σταυριδόπουλος
Θρασύβουλος του Μεθοδίου
2.
Τσακαμής
Κωνσταντίνος του Ανδρέα


3. Ο ένας (01) Υποναύαρχος Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Τεχνικός και οι δύο (02) Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ. (εκ Σ.Δ.Σ.Λ.Σ.), οι οποίοι κρίθηκαν ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους», προάγονται για τριάντα ημέρες, οι μεν Υποναύαρχοι στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων), οι δε Αρχιπλοίαρχοι στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων), μετά την πάροδο των οποίων πρόκειται να αποστρατευθούν.

4. Εν συνεχεία, συνεκλήθη το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με ευρύτερη σύνθεση έτους 2012, υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, προκειμένου να προβεί στην επιλογή:

- Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

- Επιτελάρχη Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

- Πέντε (05) Υποναυάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής



5. Το εν λόγω Συμβούλιο επέλεξε για την πλήρωση της κενής θέσεως του Υπαρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Υποναύαρχο Λ.Σ. Κουνουγέρη Κωνσταντίνο και για τη θέση τουΕπιτελάρχη Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τον Υποναύαρχο Λ.Σ. Τσιαδή Δημήτριο.

Οι παραπάνω Αξιωματικοί πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.



6. Το ίδιο Συμβούλιο επέλεξε προς πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Υποναυάρχων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τους κάτωθι Αρχιπλοιάρχους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.:

    1.
Χονδρονάσιο
Αθανάσιο του Αποστόλου
    2.
Μπούρα
Γεώργιο του Θεοδώρου
    3.
Σιέττο
Βασίλειο του Παναγιώτη
    4.
Πετρόπουλο
Παναγιώτη του Αθανασίου
    5.
Μπουμπόπουλο
Γεώργιο του Βασιλείου
οι οποίοι πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.       

12 σχόλια:

Exantas είπε...

Σιδεροκέφαλοι & καλοτάξιδοι, οι νέοι ηγέτες του Σώματος. Προσδοκούμε να κρατήσουν με στιβαρότητα & πυγμή, το πηδάλιο που τους ανέθεσαν!! Με ιδιαίτερη χαρά όμως χαιρετίζουμε την ανάδειξη στην θέση του Υπαρχηγού ενός αξιωματικού, προερχόμενου από το εμπορικό ναυτικό, (αν & ως πτυχιούχος εισήλθε στην ΣΝΔ), αποφοίτου της ΑΔΣΕΝ Ύδρας, κάτι που είχαμε χρόνια να δούμε!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,
Exantas

Ανώνυμος είπε...

Στο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Πρόεδρος είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ., στο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ έχουν το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του Π.Σ. Εδώ ρε παιδιά ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει ως Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού; O AΡΧΗΓΟΣ ΜΑΣ τί θα πεί ότι είναι ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ; Mιλάμε τελικά για σώμα ΜΠΑΝΑΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

A/ΓΕΝ να πάς να προεδρεύσεις στο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε αν δέν γίνει η ακαδημία Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και να μπαίνουν τα στελέχοι μέσω πανελληνίων εξετάσεων θα έχουμε αυτά τα τσατσιλίκια

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω πως, αν συνεχίσουμε ως εργαζόμενοι, να ανιμετωπιζόμαστε ως υπάλληλοι και υπόλογοι των εφοπλιστών των ναυτιλιακών και των διαφόρων εμπόρων (και εμπορικών) απλώς θα τραβούμε γραμμές αλλάζοντας σελίδες στο ημερολόγιο...

Ανώνυμος είπε...

Α ΓΕΝ. ΡΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β. ΚΟΡΕΑ ΟΠΟΥ ΣΤΟΛΗ ΦΟΡΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΛΩΝΕΣ Η ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.
ΣΤΟ 1930 ΕΙΜΑΣΤΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ........................

Ανώνυμος είπε...

Καημένα μου παιδάκια , δε ξέρετε και λέτε ..... το ΠΝ μας στηρίζει!!!! Είναι αδέλφι μας !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι συζητατε; Εδώ έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα κι εσεις σχολιάζετε τις κρίσεις;
Μπορεί το ψάρι να βρωμάει από το κεφάλι (όπως λεει η παροιμία) αλλά αν δεν αλλαξουν τα πράγματα στην ΄΄ουρά΄΄ δεν βλεπω προκοπή!
Το χάλι που επικρατει σε θεματα αξιοκρατιας στις τάξεις μας (Λ/Φ και Υ/Ξ) αφηνει τους περισσοτερους συναδελφους αδιάφορους και ο λογος που το προκαλει αυτο ειναι οτι οι περισσοτεροι στο ΛΣ έχουν βύσμα ή έχουν μεγάλη γλώσσα...οπότε τι σας κόπτουν οι κρισεις των ΑΞ;
Λιγο με απασχολεί με ποιο τροπο γινονται οι κρισεις των ΑΞ , ενω την ιδια ωρα τα φυλλα ποιοτητας του προσωπικου ειναι άθλια.
Ολοι στο ιδιο τσουβαλι μπαινουμε και ο απαράδεκτος με τον εξαιρετικό συναδελφο εχουν σχεδον την ιδια βαθμολογια.
Το ΠΔ μεταθεσεων ειναι ακομα πιο άθλιο αφου διατηρει καβατζωμενους τους ΄΄αμεταθετους΄΄ και διωχνει (καλώς) τους νεους από τα νησιά χωρις να μεριμνα για αντικατασταση τους και άλλα πολλα ακομα.
Τα παράθυρακια των αποσπασεων δε λενε να κλεισουν και οι περισσοτεροι νεοι που εχουν αποθρασυνθει τελειως φέρονται λες και το ΛΣ τους χρωστάει.

Φυσικά είμαστε μπανανία!!!
Για ατελειωτους λόγους....

Το ΠΝ δεν χρειαζεται να το βρίζουμε γιατι ειναι οντως αδερφό σώμα αλλα μόνο αυτό ειναι και τιποτα παραπάνω.
Ετσι που έχουμε καταντησει θα γινουμε αδελφο σωμα με τα ΚΕΠ και το ΙΚΑ ...αφου εχουμε πηξει στους γραφιαδες.

Τα πλωτά που κάνουν τη βρωμικη δουλειά δεν τα υπολογιζει κανεις!!!

Ανώνυμος είπε...

καιρό είχα να διαβάσω ένα τόσο καλό σχόλιο όπως του συναδέλφου "Τετάρτη, Αύγουστος 01, 2012 10:21:00 μμ" Ανάλυσε όλο το ΛΣ σε σε 5 γραμμές.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΡΕ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ? ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΙΣΤΕ? Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΥΠΕΡΝΑΥΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΚΕΣΣΣ.
ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κάτι μας είπες ..... μακάρι να είμασταν σαν την Τουρκία ή το Ισραήλ......

"Συνεργάτης Χωρίς Όνομα" είπε...

Καταφέρεστε ορισμένοι αδίκως, κατά την γνώμη μου, κατά του Α/ΓΕΝ & του ΠΝ, αφού αυτά προβλέπονται νομοθετικά από ιδρύσεως του Σώματος, αφού από το Π.Ν προήλθε το Λ.Σ. Δεν ασχολήθηκε όμως κανείς για το ποιος νοσηρός νους και "εξειδικευμένοι" νομομαθείς του Σώματος, σκέφτηκαν κι αποφάσισαν να πείσουν τον σύντροφο Χρ. Παπουτσή, στην υπογραφή & έκδοση του πδ 38/2012, «Συγκρότηση, σύνθεση και λειτουργία των Συμβουλίων Κρίσεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» όπου κατάργησαν από τα δευτεροβάθμια συμβούλια κρίσεων ανωτέρων Λ.Σ τον Υποστράτηγο Στρατιωτικό Δικαστή.
Φυσικά δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να πεισθεί ο σύντροφος, μετά το κάζο που έπαθαν με την παράνομη αποπομπή Αξκών πέρυσι, όταν ο υποστράτηγος αναθεωρητής διαφώνησε με τις αποφάσεις της πράσινης νομενκλατούρας & τους εξέθεσε. Έτσι τώρα θα μπορούν ανενόχλητοι να "επεξεργάζονται" τις κρίσεις και τις δίκαιες αποφάσεις που λαμβάνουν..... ομόφωνα !!! Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει παλικάρια μου....
Αξιοκρατία, Ισονομία, ισοπολιτεία & Δικαιοσύνη μερικές εκ των συνιστωσών του νέου Λ.Σ-ΕΛΑΚ και των επιγόνων του.

Πιθανόν στο μέλλον να εκλέγουν Αρχηγό και ανώτατους με διαδικασίες άκρατης οικογενειοκρατίας, χρόνο συμμετοχής σε lobbies, και άλλες παρασκηνιακές ομαδούλες, χωρίς ΚΥΣΕΑ ή άλλους αξιωματούχους.

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας