Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Οργανική Δύναμη Προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Αττικής-Πειραιά & Νήσων, όπως και όλες οι Ενώσεις Προσωπικού Λ.Σ., αξιοποιεί το δικαίωμα της να λαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την επίτευξη των καταστατικών της σκοπών.


Ενισχύουμε την προσπάθεια και πολλαπλασιάζουμε τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας τον στρατηγικό μας ρόλο, όντας η μεγαλύτερη Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. μέλος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.


Κατά τη συνάντησή μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα Θ., θέσαμε τις βάσεις για ουσιαστική ιεράρχηση θεμάτων που χρήζουν επίλυσης.


Θέμα: Οργανική Δύναμη Προσωπικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής


Από την πρώτη στιγμή διατυπώσαμε την έντονη αντίθεσή μας για την απόφαση μείωσης της οργανικής δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από 10.250 σε 8.000 (2.250 θέσεις) έτσι όπως ελήφθη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης την 26-11-2013 


Η παραπάνω απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την κατανομή προσωπικού με ανώτατο όριο στελέχωσης τα 8.000 άτομα, ενώ μέχρι και σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα εφαρμοστούν και μειώσεις των θέσεων κατά κατηγορία Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Λιμενοφυλάκων.


Ζητάμε να δημοσιοποιηθούν οι ενέργειες και διαβουλεύσεις οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση της μείωσης της Οργανικής Δύναμης, καθώς και ποιοι συμμετείχαν σε αυτές.


Η Ένωσή μας οφείλει να συνεχίσει να μάχεται με όσες δυνάμεις διαθέτει, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί όπου χρειαστεί ώστε να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η θεσμοθετημένη με νόμους (ν. 4150/13) οργανική δύναμη, ανταποκρίνεται κατ’ ελάχιστον στις αυξημένες αρμοδιότητες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δεν είναι αντικείμενοδιαπραγμάτευσης και «παζαριών» που θέτουν σε σοβαρούς κινδύνους το Σώμα και τα στελέχη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: